Jazzcamp for Piger er fire dage med jazz. Campen blev afholdt første gang i 2014, som et forsøg på at genoprette den skæve balance mellem mænd og kvinder i rytmisk musik.
Foto: Nanna Navntoft

Jazzcamp for Piger er fire dage med jazz. Campen blev afholdt første gang i 2014, som et forsøg på at genoprette den skæve balance mellem mænd og kvinder i rytmisk musik.

Drenge, ingen adgang! Ibyen er med på bongotrommer til jazzcamp kun for piger

I en baggård på Vesterbro var en bunke piger samlet for at spille jazz i vinterferien. De spillede for at hygge sig og for at lære jazzens verden bedre at kende. Men de spillede også for ligestilling. Og for at få flere kvinder ind i en musikbranche, som mændene for længst har slået kløerne i.

FOR ABONNENTER

Tssch, tssch, tssch. Lyden af kraftige slag på hihatten blander sig med buens kvikke strøg på celloen. Rytmen er hurtig. Og en smule ude af takt. Den hvislende lyd af hurtige slag mod en hihat afløses af bassens dybe, stille ro. Langsomme, tunge toner. Som en tyk mand, der brummer i den ene ende af lokalet.

Den brummende mands entré i melodien gør pludselig musikken roligere, mere salig. Men det varer ikke mange øjeblikke, før en uregerlig trombone overtager og sammen med en blokfløjte begynder den at kommunikere på et mystisk sprog. Et sprog, der leder tankerne hen på fortryllede skove og fabeldyr.

»Den her øvelse giver ninja-evner!« forsikrer underviseren, som nu holder trombonen i sin højre hånd. Bag de andre instrumenter i rundkredsen står seks piger, som deltager i dette års JazzCamp for Piger – en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor piger i alderen 10-15 år kan lære at spille jazz på 16 musikskoler rundt om i Danmark.

Arrangementet foregår over fire dage i skolernes vinterferie, og der er kun adgang for piger. De fire dage skal i år munde ud i et stort musikalsk værk, som sammensættes af musikalske bidrag fra alle de deltagende piger landet over.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce