De sidste 12 år har Dansk Danseteater afholdt dansefestivalen Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård. Men i år har Københavns Politi aflyst på grund af terrorfrygt.
Foto: Pr-foto, Københavns Danseteater/Henrik Stenberg

De sidste 12 år har Dansk Danseteater afholdt dansefestivalen Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård. Men i år har Københavns Politi aflyst på grund af terrorfrygt.

iBYEN

Sommerdans i Københavns Politigård aflyses på grund af frygt for terror

Det årlige danseevent i Politigården er blevet aflyst på baggrund af politiets »aktuelle vurdering af terrortruslen og de seneste ugers terrorhændelser«.

iBYEN

Det er en fast sommertradition.

De sidste 12 år har Dansk Danseteater i løbet af sommeren afholdt Copenhagen Summer Dance i Politigården i København, en dansefestival over flere dage, hvor man har kunnet opleve det seneste inden for moderne dans og ballet under åben himmel i de særegne arkitektoniske omgivelser.

Men det bliver der ikke noget af i år.

Københavns Politi har nemlig valgt af aflyse arrangementet, der skulle have fundet sted 7.-13. august, fordi de vurderer, at terrortruslen mod Politigården er for høj, og at de derfor ikke kan garantere for sikkerheden. Det gælder i øvrigt også for andre begivenheder, der skulle have fundet sted i gården. I en pressemeddelelse skriver de:

»Københavns Politi har med baggrund i den aktuelle vurdering af terrortruslen og de seneste ugers terrorhændelser i europæiske hovedstæder truffet beslutning om, at arrangementet Copenhagen Summer Dance og lignende arrangementer i år ikke kan afvikles på Københavns Politigård«.

I en mail til Politiken skriver Tim Rushton, der er kunstnerisk leder i Dansk Danseteater, at de ærgrer sig over aflysningen, men at de hverken kan eller vil gå på kompromis med publikum, medarbejderne eller politiets sikkerhed.

»Vi er selvsagt rigtig kede af situationen. Copenhagen Summer Dance har i 12 somre budt på masser af moderne dans, ballet og musik af international kaliber i Politigårdens smukke søjlegård, og vi er rigtig kede af at måtte skuffe vores mange trofaste publikummer. Men vi respekterer selvfølgelig vores mangeårige samarbejdspartner Københavns Politis vurdering af trusselsniveauet«, skriver han.

Tim Rushton afviser, at de kan nå at finde et andet sted at afholde dansefestivalen.

»Da der kun er seks uger til arrangementets premiere, har vi desværre ikke mulighed for gennemføre Copenhagen Summer Dance i år. Det kræver, at vi skal finde et nyt venue, rykke arrangementet og indhente de forskellige tilladelser. I stedet arbejder vi nu på højtryk for at finde en god løsning, så vi også i fremtiden kan realisere Copenhagen Summer Dance, men det er endnu uvist hvor«.

Der er på nuværende tidspunkt solgt over 3.000 billetter ud af i alt godt 6.000. De vil blive refunderet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce