Hjemmelavet julepynt er noget ganske særligt.
Foto: Pr-foto, Ida Tietgen

Hjemmelavet julepynt er noget ganske særligt.

iBYEN

Okkulte fortællinger og julestuer: Ibyens guide til julede oplevelser på museerne

På Louisiana kan du bage julekageportrætter og på SMK beretter de om højtidens vanskelige sider. Ibyen guider til fire museer, der byder julen velkommen på fire forskellige faconer.

iBYEN
FOR ABONNENTER

For mange af os begynder fortællingen om jul med Jesu fødsel. På Glyptoteket bliver der dog foldet en anden julefortælling ud under overskriften ’Okkult jul’, når de inviterer børnene på besøg til at høre om, hvordan man flere tusinde år før Jesus også holdte jul i det gamle Rom, i Egypten og Persien. Man kan f.eks. blive klogere på, hvordan det gik til, når perserne fejrede julen med solguden Mithras eller de kæmpemæssige festivaler, som man afholdt i Egypten for at fejre julen og nytåret til ære for guderne Horus og Sakhmet.

Har man mod på at få rykket lidt ved de sædvanlige juleforestillinger, så bør man altså kigge forbi Glyptoteket 10. december og høre de julefortællinger, vi ikke normalt ikke får fortalt herhjemme. Da arrangementet løber af stablen på en søndag, kan man passende også tage del i den gratis omvisning ’glyptoteksmagi’, hvor museets kunstværker og skulpturer vækkes til live med sjove og drabelige fortællinger.  '

Okkult jul. 10.december kl.12., Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, Kbh. K. 95. kr. for voksne, børn under 18 gratis. www.glyptoteket.dk

På SMK Statens Museum for Kunst er man ikke ude på at gøre julen til en okkult affære, men det betyder ikke, at den naive nissestemning kører helt på frihjul. Tværtimod. På decembersøndage kan man nemlig koble sig på børneomvisningen ’Den festlige og den svære jul’, der betragter julen igennem museets samling af 700 års kunst.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce