Luftigt. Tivoli Hjørnet ligger ud mod Vesterbrogade og Bernstorffsgade og bliver fyldt med op til 30 madsteder. Illustration: Tivoli.
Foto: Tivoli

Luftigt. Tivoli Hjørnet ligger ud mod Vesterbrogade og Bernstorffsgade og bliver fyldt med op til 30 madsteder. Illustration: Tivoli.

Byliv

Tivolis nye madmekka fyldes af kendte københavnske restauranter

Det bliver bl.a. restauranter som Kul, Tapa del Toro og Gorms Pizza, der skal fylde Tivoli Food Court fra 2017.

Byliv

Tilbage i september fik Tivoli langt om længe godkendt sine storstilede byggeplaner af Københavns Borgerrepræsentation.

’Tivoli Hjørnet’ bliver navnet for byggeriet, der kommer til at ligge på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstoffsgade lige over for Hovedbanegården, og det lader til at blive lidt af et tilløbsstykke for de madglade.

Politiken kan her løfte sløret for nogle af de madoplevelser, man fra 2017 kan få i det nye Tivoli Food Court.

5.300 kvadratmeter med mad og shopping i udskældt byggeri

’Tivoli Hjørnet’ kommer til at rumme både hotel, butikker og ikke mindst restauranter.

Byggeplanerne omfatter åbne terrasser i flere lag, store glasfacader og et grønt anlæg på taget, og det er det amerikanske arkitektfirma Pei Cobb Fredd & Partners, der står bag det store prestigeprojekt - det er i øvrigt selvsamme tegnestue, der står bag den berømte glaspyramide i Louvres gård i Paris.

Projektet foran Tivoli har dog ikke har imponeret hverken fagfolk, borgere eller Københavns Kommune, der da også af flere omgange har bedt Tivoli om at fremlægge nye tegninger, før borgerrepræsentationen ville godkende byggeplanerne. Det har medført, at den 17 meter høje bygning nu er blevet nedskaleret betydeligt i forhold til de oprindelige planer.

Men endelig er tegningerne blevet godkendt, og Tivoli er nu i gang med at håndplukke de restauranter og madboder, der skal fylde det 5.300 kvadratmeter store retail- og restaurantområde. Den gamle forlystelsespark har endnu ikke selv offentliggjort den samlede liste af restauranter, men Politiken har været i kontakt med en håndfuld restauratører, der gerne vil afsløre lidt af deres fremtidsplaner.

På nuværende tidspunkt er det sikkert, at både Gorms Pizza, Restaurant Kul, Tapa del Toro, den tyske italiener-kæde Vapiano og Torvehals-fiskefavoritten Hav2Go vil være at finde i Tivoli Food Court fra 2017.

Publikumsfavoritter og anmelder-darlings i nye formater

Det lader til at gå godt for Torvehals-boderne Tapa del Toro, Hav2Go og Gorms. De har alle tre udvidet med flere steder i København, og de har nu også planer om at indtage en plads i Tivoli.

Tapa del Toro åbnede for nylig den anmelderroste tapas-restaurant Toro i Istedgade, der i oktober høstede hele fem hjerter i Politikens anmeldelse.

Den populære fiskebutik og takeaway-bod Hav2Go har ligeledes udvidet med Restaurant Umage, mens Gorm Wiswehs pizzakæde virker utrættelige i deres kamp for pizzaverdensherredømmet. Gorms Pizza i Tivoli Food Court bliver den ottende restaurant i det, man efterhånden godt kan kalde for en gourmetpizzakæde.

Også anmelder-darlingen Restaurant Kul vil være at finde i Tivoli. De åbner med nyt navn og nyt koncept à la gastro-grill, men det bliver stadig med topkokken Henrik Jyrk som bagmand – og selvfølgelig stadig med mad tilberedt over åben ild.

Adgang til Tivoli Food Court bliver åben fra gaden, så man behøver ikke at købe billet til forlystelsesparken for at spise sig gennem det nye madmekka, som holder åbent til midnat. Men man må altså vente til august 2017, hvis ellers byggeriet går efter planen.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra David A. Dyrholm Nielsen eller Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce