Arkivfoto: Niels Hougaard
Byliv

Guide til billige bajere i bydelene: En kold fra kassen i Nordvest til sejlende morgenfest på Vesterbro

Københavns værtshuse byder på mange nuancer af brunt. Ibyen viser vej til bydelenes bedre vandhuller.

Byliv
FOR ABONNENTER

’Stedet går ind, når du går ud’, står der på et skilt over døren til morgenværtshuset Cafe Guldregn, der ligger tæt på Vesterbrogade. Her er åbent nonstop fra torsdag til søndag aften klokken 20 med det forbehold, at det kan være nødvendig at lukke baren nogle timer for at gøre rent.

Stemningen på Guldregn er brun og bedugget, men ellers svær at beskrive. For når man lander der en sen nat, der er blevet til en tidlig morgen, er det ofte i en brandert, som ikke gør noget godt for hukommelsen dagen derpå. En sådan aften beskriver en bruger, der kalder sig Annika L, meget nøjagtigt på anmeldelsessitet Yelp: »Det er brunt ... tror jeg nok. De har guldøl – den del er jeg temmelig sikker på. Man må ryge (fortæller min stinkende tøjbunke mig dagen efter). Man kan rafle der (yes – det ved jeg 100 pct.). Man kan med garanti score der – hvis man afleverer sine standarder i døren«.

Bodegaen består af et smalt, langt lokale, med de brune bodegaers klassiske interiør: Gule gardiner. Stablede ølkasser ved siden af og bag ved baren. Slidte borde. En spillemaskine og en jukebox.

Stedet er blevet så populært, at de har hyret en dørmand, og man skal hænge jakken i garderoben, som udgøres af nabovaskeriet, inden man bliver lukket ind i slaraffenlandet. Rygtet vil vide, at festen først for alvor går i gang efter midnat, men hvis man vil gøre sig forhåbninger om en siddeplads, skal man komme i god tid.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce