VELLYKKET. Ramen er mere end bare en opløst bouillonterning med spaghetti. I hvert fald hos Papa Ramen, hvor måltidet fortsat rumsterer i baghovedet hos anmelderen.

VELLYKKET. Ramen er mere end bare en opløst bouillonterning med spaghetti. I hvert fald hos Papa Ramen, hvor måltidet fortsat rumsterer i baghovedet hos anmelderen.

Guider

Guide: Spis på fem knivskarpe japanske restauranter

Det japanske køkken har fundet fodfæste i København. Her guider vi til en håndfuld af byens bedste japanske restauranter. Kampai!

Guider

Den gamle

Restaurant Tokyo, der i 1964 slog dørene op på Vesterbrogade, går for at være Skandinaviens ældste japanske restaurant.

Er man i autentisk humør, kan man i den ene del af restauranten spise ved traditionelle japanske borde, hvor man sidder på knæ på tatamimåtter på gulvet. Lider man af kalveknæ eller almindelig stivbenethed, er det dog også muligt at få sin misosuppe, de japanske dumplings gyoza eller sushi ved almindelige borde.

Tokyo Restaurant. Vesterbrogade 77, Kbh. V. www.tokyorestaurant.dk

Den autentiske

Ligeledes på Vesterbro finder vi Issa, der vel i grunden var med til at gøre ramen-bølgen hip i hovedstaden.

I 2013 skrev vi her i avisen, at den lille »Vesterbro-izakaya serverer byens bedste udonnudelsuppe«, og selvom der er kommet en del mere konkurrence på udonnudelsuppemarkedet i København, så er den autentiske izakaya på Skt. Jørgens Allé er sikkert bud, hvis man er i humør til brandvarm ramen til billige penge.

LÆS ANMELDELSEN HER

Issa. Skt. Jørgens Allé 6, Kbh. V. www.issa.dk

Foto: Ditte Valente

Den hippe

Ja, som I nok kan fornemme, er især ramenrestauranterne ved at have godt tag i den københavnske japaner-restaurantscene.

I Griffenfeldsgade på Nørrebro åbnede ikke-så-mikro-bryggeriet Mikkeller i selskab med restauranten Bento den lille ramen-joint Ramen to Biiru, hvor man som gæst på ægte japansk vis bestiller sin middag og sine drikkevarer via store spillehalslignende automater. Klik, klik, klik - så er der bestilt, og kort tid efter bliver en dampende skål stillet på bordet foran dig.

Og Issa fra Skt. Jørgens Allé må her så sig slået, for som vores anmelder Sandra Brovall noteret i sin fem-hjertede anmeldelse, så er det nu Ramen to Biiru, der »laver denne bys bedste ramen«. Også selvom der er lidt vej endnu, før restauranten kan dyste mod »ramenmestre på internationalt niveau«.

LÆS ANMELDELSEN HER

Ramen to Biiro. Griffenfeldsgade 28, Kbh N. www.ramentobiiro.dk

Den nye

En af de nyere japanske restauranter i København er Papa Ramen i Skydebanegade, der ja - sjovt nok - også er specialister i den japanske nudelsuppe.

Hele fem hjerter blev det til i vores anmeldelse af restauranten, hvor anmelder Kristian Bang Foss skrev følgende: »Det hele var så vellykket, at jeg måtte disciplinere mig og spise langsomt, for at det ikke skulle sprøjte på skjorten. Der var noget simpelt og appetitligt over det«.

LÆS ANMELDELSEN HER

Papa Ramen. Skydebanegade 16, Kbh V. www.paparamen.dk

Den skæve

I Studiestræde serverer den jyske nudel-nørd Peter Otto Hansen et udvalg af japanske retter i sin lille restaurant Ferment.

Her er det ikke autensiteten, der er i højsædet. I stedet benytter Hr. Hansen sig af danske råvarer til at kreere japanske inspireret mad som f.eks. de små dampede baos, sprødstegte gyozas, dampet tofu, poké og ramen med hvedenudler. Det jyske take på bl.a. ramensuppen mangler en smule finjustering, men er bestemt »spiseværdig«, som Sandra Brovall bemærker det i sin anmeldelse. Især fordi opfindsomheden, det tekniske håndelag og de yderst rimelige priser er helt i orden.

LÆS ANMELDELSEN HER

Ferment. Studiestræde 18, Kbh K. www.ferment.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce