Ambitioner. Den Økologiske Pølsemand, Claus Christensen vil gerne udvide sin forretning.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Ambitioner. Den Økologiske Pølsemand, Claus Christensen vil gerne udvide sin forretning.

iBYEN Prisen

København er for lille til prisvindende pølsemand

Der er for få pølsevognspladser i byen, mener tidligere vinder af IBYEN-Prisen.

iBYEN Prisen

Det er ikke en hvilken som helst indianer med sidevogn, som Københavns mest kendte øko-pølsemand langer over disken.

Københavnerne er vilde med hans pølser, surdejsbrød og rodfrugtmos. Mens flere og flere pølsemænd må dreje nøglen om, oplever Den Økologiske Pølsemand, også kendt som DØP, mere succes end nogensinde.

Den Økologiske Pølsemand med det borgerlige navn Claus Christensen vil derfor gerne udvide sin forretning, men han kan ikke finde en ledig plads i byen til sine andre pølsevogne.

Læs også

Læs også

Forretningen tæller foreløbig tre vogne, en ved Rundetårn, en selskabsvogn, som kun bruges til bryllupper, svendegilder og større arangementer. Vognen har været på Roskilde Festival og vil være at finde ved Zulu Awards 8. marts.

Og en tredje vogn, der indtil nytår stod ved Torvehallerne på Israels Plads. Men Claus Christensen måtte lukke, fordi der ikke var plads på grund af cykler og byggerod.

Og det er et generelt problem for byens pølsevogne, mener han.

»Jeg vil rigtig udvide og har en masse ideer til nye fast food-koncepter, men pladsen er knap på grund af metrobyggeriet. Derudover har pølsemænd med et handicap fortrinsret til en plads indtil de er 70 år, så der kan gå flere år, før der bliver en plads ledig», siger Claus Christensen.

Læs også

Han fortæller, at han har holdt flere møder med kommunen om, hvordan der bliver skabt bedre forhold for byens pølsemænd.

Københavnerne vil have sund fast food
»Rigtig mange traditionelle pølsevogne har det svært, men nu har vi haft uændret succes siden 2009. Folk vi altså gerne spise pølser, men de vil have noget ordentlig kvalitet«, siger Claus Christensen.

Hans koncept er sund fastfood, økologi og hjemmelavet tilbehør.

Sidste år fik Claus Christensen IBYEN-Prisen for Årets Spisested foran prominente steder som Fiskebaren, MASH, Mêlée og Famo.

Det har yderligere sat skub i forretningen.

»Prisen har givet forretningen et løft. Der er mange flere, der har fået øjnene op for min vogn nu. Dagen efter jeg vandt, var køen så lang, at den næsten spærrede for indgangen til Rundetårn«, siger Claus Christensen.

Rynker på næsen over fuldkornsbrød

Det er alle typer, der kommer forbi pølsevognen DØP ved Rundetårn, og selvom klassiske pølsespisere rynker en anelse på næsen over Claus Christensens pølser med grønlangkål, grove remolade og fuldkornssurdejsbrød, så har både unge og gamle taget den økologiske pølsevogn til sig.

Se de nominerede til årets IBYEN-Prisen

Ideen til Den Økologiske Pølsemand opstod efter en fredagsbar, hvor Claus Christensen rundede den nærmeste café fodkold og købte et par hotdogs for at stille gå hjem-sulten.

Her tænkte den kvalitetsbevidste pølsemand, at det kunne gøres bedre.

Hvad fremtiden bringer for Den Økologiske Pølsemand er ikke fastlagt, men Claus Christensen har en stærk ambition om at højne sundhedsniveauet på fast food-området.

»Jeg er langtfra færdig med at servere sund og hurtig mad. Jeg skal bare finde et sted at gøre det«, slutter han.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce