Syre fra al for store mængder urin tog livet af af de to gamle lindetræer, der har stået ved Trinitatis kirke siden Staunings tid.
Foto: Thomas Borberg

Syre fra al for store mængder urin tog livet af af de to gamle lindetræer, der har stået ved Trinitatis kirke siden Staunings tid.

Københavneriet

Trinita-tis: De gamle træer på kirkepladsen er blevet tisset ihjel

Forleden blev der taget afsked med træerne på Trinitatis Kirkeplads efter længere tids sygdom. Københavneriet var på pletten, da træ blev forvandlet til kævle af motorsavens klinge.

Københavneriet
FOR ABONNENTER

Allerede nede ved Frue Plads kan jeg høre den usædvanlige, men umiskendelige lyd af en motorsav i arbejde. Klokken er kun et par minutter over ni onsdag formiddag.

Jeg har allerede siddet en time på redaktionen og ventet på, at en fotograf skulle møde ind. To træer, der skal fældes i Indre By er trods alt næppe så meget breaking news, at der var grund til at ringe og vække en fotograf om morgenen.

Alligevel kan jeg mærke min journalistiske puls stige ved lyden af motorsaven, denne ellers stille morgen i København. For fanden, hvis de allerede har fældet dem! Historien er jo intet værd uden billeder!

Der er mange fordomme om kulturjournalister. En af dem er, at vi ikke er til at få op om morgenen. Det er nu også rigtigt nok: Sidst, jeg var ude på en opgave klokken ni, var, da jeg skulle dække morgensang på Hovedbiblioteket.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce