Aveny-T på Frederiksberg lægger scene til, når ’Skam’ har premiere i aften. På billedet ses Frieda Joanna Krøgholt, der spiller Eva.
Foto: Martin Lehmann

Aveny-T på Frederiksberg lægger scene til, når ’Skam’ har premiere i aften. På billedet ses Frieda Joanna Krøgholt, der spiller Eva.

Scene

Instruktør forsvarer sig: »Jeg synes, det er et match made in heaven at lave ’Skam’ som teater«

Det er et af tidens største ungdomsfænomener, der rammer de skrå brædder, når dramatiseringen af ’Skam’ har premiere på Aveny-T i aften, men allerede inden premieren er meningerne om forestillingen delte. Instruktøren Martin Lyngbo synes selv, at teatret kan give seriens følelse af fællesskab en helt ny dimension.

Scene
FOR ABONNENTER

Ass’, ’serr’ og ’drittkul’ bliver til ’altså’, ’seriøst’ og ’skidecool’, når teatret Aveny-T som de første i verden har fået lov til at dramatisere den norske ungdomsserie ’Skam’.

Forestillingen har premiere i dag, og det er således bare knap tre måneder siden, det allersidste afsnit af ’Skam’ blev vist, og siden vi sidst var tæt på Eva, Sana, Jonas, Noora, Isak og alle de andre fra Hartvig Nissens skole i Oslo. Serien sluttede af med storladne sange, en heftig snavescene med Eva og Jonas, og Jonas’ tale til Sana med seriens endelige budskab om, at ’alt er kjærlighet’.

Men hvordan forvandler man en af tidens mest elskede ungdomsfænomener til teater? Og hvorfor? Ifølge instruktør Martin Lyngbo er det ikke noget nyt, at teatret tager historier op fra forskellige verdener. Fra græske myter, romaner og biografier. »Alle sundt tænkende teaterfolk er altid på jagt efter den gode historie med de stærke karakterer, der taler til tiden og evigheden«, siger han.

Hvad kan teaterstykket, som serien ikke kan?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce