Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Manden bag homorygte om Thornings mand skal grilles i dag

Skattejurist Frode Holm afhøres i dag i Skattesagskommissionen.

Gem til liste

Det hører til sjældenhederne, at ledende politikere kommenterer på rygter og især, når rygterne handler om deres privatliv.

Derfor var det ganske usædvanligt, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, 25. august i år stillede sig frem i Politiken og afviste et rygte om, at Stephen Kinnock ikke kun er til kvinder men også har seksuel appetit på mænd.

Rådgiver bag rygtet
Men ikke nok med det. Statsministeren og hendes mand kunne også afsløre, at ophavsmanden til rygtet kom fra parrets egen rådgiver under skattesagen i 2010, den anerkendte men farverige skattejurist Frode Holm fra skatte- og momsrådgivningsselskab Revitax.

Helle Thorning-Schmidt havde kort forinden det opsigtsvækkende indlæg i Politiken fået brev fra Skattesagskommissionens formand om, at homo-rygtet ville indgå i kommissionens undersøgelse af, om der skete magtmisbrug under skattesagen og hvem, der lækkede statsministerparrets fortrolige skatteafgørelse til BT.

LÆS OGSÅThorning afviser homorygter om sin mand i parrets skattesag

Helle Thorning-Schmidt lagde i avisen ikke skjul på, at hun fandt homo-rygtet ubehageligt.

»Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand«, sagde statsministeren til Politiken.

Frode Holm er beklemt
Siden interviewet i august har en række vidner afgivet forklaring for de tre medlemmer af Skattesagskommissionen.

Under afhøringerne har udspørger Lars Kjeldsen boret i, hvem der kendte til påstanden om, at Stepgen Kinnock var enten bøsse eller biseksuel, som Frode Holm havde fremsat på et møde med medarbejdere fra Skat København 26. august 2010, mens skattesagen blev behandlet.

Det har blandt andet vist sig, at Skat Københavns direktør, Erling Andersen, bragte påstanden videre til departementschef i Skatteministeriet Peter Loft, som fortalte det til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Også BT fik efterfølgende kendskab til påstanden, men avisen valgte dog aldrig at skrive en historie om homo-rygtet.

LÆS OGSÅSkattedirektør angreb sin chef for at viderebringe homorygte

Frode Holm har kun ganske kort udtalt sig om sine bevæggrunde for sin påstand om, at Stephen Kinnock var homo- eller biseksuel.

Til Berlingske forklarede han for godt to uger siden, at det var et fejlagtigt forsøg på at argumentere for, at Thorning og Kinnock ikke ønskede at møde personligt op hos Skat København, mens skattesagen blev behandlet.

»Det var en fejl, som jeg i dag er ret beklemt over«, sagde Frode Holm til Berlingske 29. oktober.

PORTRÆTStatsministerens åbenmundede revisor

Trods Frode Holms offentlige bodsgang i avisen er der ingen tvivl om, at udspørger Lars Kjeldsen vil bore videre i netop begrundelsen for homo-påstanden, når Frode Holm i dag møder op i kommissionens lokaler på Fremtidsvej i Buddinge som det tiende vidne i Skattesagen, hvor i alt 43 vidner indtil videre er sat til at skulle afgive forklaring.

Flere vidner er indkaldt
De to øvrige vidner, der er indkaldt i dag, er skattedirektør Peter Møller Jensen og specialkonsulent Jette Sørensen, der dog begge menes at have spillet biroller, da Skat København behandlede og kom frem til, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark.

Afhøringerne begynder kloken 9.30 og kan følges løbende på politiken.dk hele dagen.

PolitikenPlus
 • And Den lå i vejkanten og er fotograferet i lyset af Martin Lehmanns billygter. Smuk var den. Og helt stille.

  Pluspris 1.300 kr. Alm. pris 1.495 kr. Køb
 • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

  Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Juletræstog til Rosendal Besøg den hyggelige gård Rosendal i Nordsjælland og vend hjem med højt julehumør og selvfældet træ.

  Pluspris fra 168 kr. Alm. pris fra 168 kr. Køb
 • Spil: Blitz Blitz er et lysende hurtigt bestsellerspil, der vindes af den, som hurtigst kan aflæse kortene og snuppe den rigtige genstand.

  Pluspris 160 kr. Alm. pris 200 kr. Køb
 • Chips Der sker altid noget, når man fokuserer på individet.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb