Annonce
Annonce
Danmark

Manden bag homorygte om Thornings mand skal grilles i dag

Skattejurist Frode Holm afhøres i dag i Skattesagskommissionen.

Gem til liste

Det hører til sjældenhederne, at ledende politikere kommenterer på rygter og især, når rygterne handler om deres privatliv.

Derfor var det ganske usædvanligt, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, 25. august i år stillede sig frem i Politiken og afviste et rygte om, at Stephen Kinnock ikke kun er til kvinder men også har seksuel appetit på mænd.

Rådgiver bag rygtet
Men ikke nok med det. Statsministeren og hendes mand kunne også afsløre, at ophavsmanden til rygtet kom fra parrets egen rådgiver under skattesagen i 2010, den anerkendte men farverige skattejurist Frode Holm fra skatte- og momsrådgivningsselskab Revitax.

Helle Thorning-Schmidt havde kort forinden det opsigtsvækkende indlæg i Politiken fået brev fra Skattesagskommissionens formand om, at homo-rygtet ville indgå i kommissionens undersøgelse af, om der skete magtmisbrug under skattesagen og hvem, der lækkede statsministerparrets fortrolige skatteafgørelse til BT.

LÆS OGSÅThorning afviser homorygter om sin mand i parrets skattesag

Helle Thorning-Schmidt lagde i avisen ikke skjul på, at hun fandt homo-rygtet ubehageligt.

»Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand«, sagde statsministeren til Politiken.

Frode Holm er beklemt
Siden interviewet i august har en række vidner afgivet forklaring for de tre medlemmer af Skattesagskommissionen.

Under afhøringerne har udspørger Lars Kjeldsen boret i, hvem der kendte til påstanden om, at Stepgen Kinnock var enten bøsse eller biseksuel, som Frode Holm havde fremsat på et møde med medarbejdere fra Skat København 26. august 2010, mens skattesagen blev behandlet.

Det har blandt andet vist sig, at Skat Københavns direktør, Erling Andersen, bragte påstanden videre til departementschef i Skatteministeriet Peter Loft, som fortalte det til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Også BT fik efterfølgende kendskab til påstanden, men avisen valgte dog aldrig at skrive en historie om homo-rygtet.

LÆS OGSÅSkattedirektør angreb sin chef for at viderebringe homorygte

Frode Holm har kun ganske kort udtalt sig om sine bevæggrunde for sin påstand om, at Stephen Kinnock var homo- eller biseksuel.

Til Berlingske forklarede han for godt to uger siden, at det var et fejlagtigt forsøg på at argumentere for, at Thorning og Kinnock ikke ønskede at møde personligt op hos Skat København, mens skattesagen blev behandlet.

»Det var en fejl, som jeg i dag er ret beklemt over«, sagde Frode Holm til Berlingske 29. oktober.

PORTRÆTStatsministerens åbenmundede revisor

Trods Frode Holms offentlige bodsgang i avisen er der ingen tvivl om, at udspørger Lars Kjeldsen vil bore videre i netop begrundelsen for homo-påstanden, når Frode Holm i dag møder op i kommissionens lokaler på Fremtidsvej i Buddinge som det tiende vidne i Skattesagen, hvor i alt 43 vidner indtil videre er sat til at skulle afgive forklaring.

Flere vidner er indkaldt
De to øvrige vidner, der er indkaldt i dag, er skattedirektør Peter Møller Jensen og specialkonsulent Jette Sørensen, der dog begge menes at have spillet biroller, da Skat København behandlede og kom frem til, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark.

Afhøringerne begynder kloken 9.30 og kan følges løbende på politiken.dk hele dagen.

PolitikenPlus
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Hovedtelefon Plattan Plattan er designet til at være den perfekte klassiske hovedtelefon med alle de ekstra funktioner, der gør det ud over hvad en statisk hovedtelefon ville tilbyde - en fuld størrelse on-ear-model.

  Pluspris 410 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • Wild Card Køb Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 755 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2015 ? både sommer, i efteråret og til det hyggelige julemarked. Og du får turpas på, hvergang du besøger haven.

  Pluspris 755 kr. Alm. pris 890 kr. Køb
 • Slimline quick fix Figuren er typisk for det, som Louise Hindsgavl står for. For hun er ikke til porcelænets traditionelle repertoire af glaserede yndigheder: hyrdedrenge, frøkner, muslingeskaller, konkylier etc.

  Pluspris 1.800 kr. Alm. pris 2.250 kr. Køb
 • Børnevippe Denne vippe giver børnene en bedre koordination og balanceevne. Derudover giver den også en social læring, da vippen kun kan benyttes via teamwork af to børn. Kan bruges både uden- og indendørs.

  Pluspris 2.649 kr. Alm. pris 3.119 kr. Køb