Annonce
Annonce
Danmark

Drabsoffer hyldede det danske velfærdssystem

21-årige Jonas Thomsen Sekyere skrev »suverænt« blogindlæg for Politiken.

»Jeg er resultatet af hver eneste folkeskolelærer, frivillige fodboldtræner og pædagog, der hver dag gør noget ekstra«.

Sådan lød den stærke udmelding i et debatindlæg i Politiken 2. juli 2011. Indlægget var skrevet af den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere, der tidligt i morges blev knivdræbt på det populære diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro.

Politiet har endnu ingen gerningsmand og efterlyser vidner til drabet.

LÆS OGSÅ21-årig død efter adskillige knivstik på propfuldt diskotek

I sommeren 2011 havde Jonas Thomsen Sekyere efter en efterlysning på unge venstreorienterede debattører ryddet avisens forside med sit debatindlæg om, hvorfor han støttede den danske velfærdsmodel, og hvorfor han glædede sig til at bidrage til systemet i fremtiden. Indlægget bliver nu delt flittigt på flere forskellige sociale medier.

Et liv med systemet som fast følgesvend
Endnu tidligere i hans liv havde han selv haft nærkontakt med det danske velfærdssystem, skrev han i indlægget.

Som barn af en ghanesisk far og en psykisk ustabil dansk mor, voksede han op med, hvad han selv beskrev som en »blid og nærmest usynlig hånd ledt på vej af et fællesskab med overskud til den, der af forskellige grunde har brug for et lille skub«:

BLÅ BOG

Det skrev Jonas Thomsen Sekyere om sig selv i Politiken i 2011

»Jeg er 20 år, jeg er tidligere plejebarn, barn af en psykisk syg mor og en vestafrikansk far«.

»Jeg studerer jura på Københavns Universitet, er nuværende studentermedhjælper i Udenrigsministeriet«.

»Jeg er stifter af netavisen www.Ivysen.dk samt konferencen www.nordic-sac.com. Jeg har derudover været Københavns Universitets repræsentant i deres store reklamekampagne i år«.

»Jeg er frivillig på et børnehjem i Ghana i tre uger i sommerferien«.

»Hvis man med ’venstreorienteret’ mener fast tilhænger af ’den røde blok’, kan I nok ikke bruge mig«.

»Jeg er et produkt af og forkæmper for solidaritet i alle dens former, hjælp til de ressourcesvage i samfundet og ansvarlighed i national og international politik«.

Den danske velfærdsmodel.

Det var ifølge hans debatindlæg systemet, der havde hjulpet ham, da moren ikke kunne tage sig af ham, og faren ikke havde ressourcerne.

LÆS DET FULDE INDLÆG HER »Jeg skylder den danske velfærdsmodel alt«

Det var selv samme system, der fik skubbet ham i den rigtige retning i folkeskolen, og senere fik ham flyttet til en fantastisk plejefamilie.

Det var systemet, der sendte ham ud af folkeskolen med rene 13-taller og videre på jurastudiet på Københavns Universitet.

LÆS OGSÅBekendt til drabsoffer: Jeg så først, det var ham, da han blev kørt væk i ambulancen

»Jeg er blevet hjulpet og støttet af et system, jeg ikke ville have haft råd til. Ja, jeg vil sikkert få mindre brug for systemet i fremtiden, og for fremtiden bliver det sikkert en underskudsforretning for mig at kaste penge efter det. Men det er jo det, der er meningen. Bare fordi man ikke skal bruge en ’nanny’ hele livet, betyder det ikke, at hun er overvægtig«, skrev han tilbage i sommeren 2011.

»Derfor vil jeg med glæde også bidrage til systemet i fremtiden. Det er min danske velfærdsmodel«, sluttede han indlægget af.

»Suverænt« indlæg af »utroligt overskudsmenneske«
Da den dengang 20-årige Jonas Thomsen Sekyeres indlæg landede på opinionsredaktør Per Michael Jespersens skrivebord, vidste han med det samme, at det her indlæg »kaldte på en særlig opmærksomhed«.

Det var han ikke alene om at mene i Politikens Hus. Få dage senere bragte avisen indlægget på både forsiden af avisen og debatsektionen.

»Vi fik 248 indlæg fra unge venstreorienterede debattører. Hans indlæg var uden sammenligning det suverænt bedste«, siger Per Michael Jespersen.

Indlægget rørte den garvede opinionsredaktør så dybt, at han brugte de følgende dage på at læse indlægget højt for både kollegaer og sin familie.

»Det gør jeg ellers aldrig«, siger han.

LÆS OGSÅDiskoteksgæst: Det er virkelig mærkeligt, at nogen er dræbt, lige der hvor vi var

Han prøvede efterfølgende at få fat i den unge mand for at fortælle ham, at hans indlæg var kåret til et af de ti bedste. Da han endelig fik fat på ham, befandt Jonas Thomsen Sekyere sig i Afrika, hvor han arbejdede frivilligt på et børnehjem.

»Som menneske stak han også ud som et utroligt overskudsmenneske. Tænk, at være så givende, når man har oplevet så meget modstand«, siger Per Michael Jespersen til politiken.dk.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce