Annonce
Annonce
Danmark

Politichef på Fyn: Nærmere 50 mistænkte end en håndfuld

Fyns Politi har stadig mange mistænkte til de to sexovergreb.

Politiet efterlyser

  • En ældre, rød personbil.
  • En voksen mand, der er almindelig af højde og almindelig til kraftig af bygning og dansktalende.

Ved det første overgreb havde han en sort jakke på, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og en mørk halsedisse, som han havde trukket op for underansigtet.

Ved det andet overgreb beskrives han som måske midaldrende, iført en sort trøje og en sort hue. Desuden lugtede han af tobak.

Fyns Politi kan kontaktes på 6614 1448, hvis du har oplysninger, der kan afsløre sexforbryderen.

»Der er nærmere 50 mistænkte end en håndfuld«.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Henrik Justesen om antallet af mistænkte i sagen om de to seksuelle overgreb på to små piger på Fyn.

LÆS OGSÅ Dna-profiler slår fast: Samme mand står bag begge sexovergreb på Fyn

Politiet har modtaget mere end 500 henvendelser i forbindelse med sagen. Indtil videre udelukker efterforskerne ikke, at gerningsmanden kan være bosiddende på såvel Fyn som Sjælland og i Jylland.

Tidligere i dag fastslog politiet, at der er tale om samme gerningsmand til de to forbrydelser samt at gerningsmanden ikke findes i politiets registre.

Hvordan stiller de nye oplysninger jer i det fremadrettede arbejde?

»Det stiller os egentlig udmærket. Vi kan i al fald konstatere, at det ikke er en, der er kendt i politiets persondatabase med dna-profiler, og dem kan vi så udelukke. Det vil sige, at mange af dem, der er kendt for lignende forbrydelser kan udelukkes«, siger Henrik Justesen.

Vi tager den tid, vi har. Vi har rigtig mange folk på, men om vi har en gerningsmand om en time eller tre uger, det kan jeg ikke sige noget om.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen

Fyns Politi har afsat mange mand til arbejdet
Dermed kan Fyns Politi koncentrere sig primært om de mistænkte, der ikke er kendt af politiet.

LÆS OGSÅ Politiet: Sexkrænker bandt fynske piger med plastikstrips

Gerningsmanden kan dog meget vel være kendt af politiet. Der kan således være tale om en forbrydelse, der ikke har halvandet år i strafferammen og personens forbrydelse ikke er alvorlig nok til, at en politiet har måttet tage et såkaldt mundskrab på personen.

Ligesom der kan være tale om en ældre sag, hvor politiet ikke gjorde brug af den såkaldte dna-mundskrab.

Henrik Justesen har ikke et overblik over, hvor tæt de er på at opklare sagen, men der er afsat mange personer til arbejdet.

»Vi tager den tid, vi har. Vi har rigtig mange folk på, men om vi har en gerningsmand om en time eller tre uger, det kan jeg ikke sige noget om«, siger han.

Sagen kort

Fredag den 26. oktober bliver en 11-årig pige udsat for seksuelle overgreb i et skovområde ved Vester Skerninge på Sydfyn.

Gerningsmanden, der kører i en ældre bordeaux bil, samler pigen op, da hun bliver sat af skolebussen på Brunsvej i Vester Skerninge om eftermiddagen klokken 14.20.

Pigen forsøger at stikke af fra manden, da han henvender sig til hende, men han indhenter hende og sætter hende ind i bilen, og kører hende herefter ned af en skovvej eller markvej, hvor han forgriber sig på hende.

Onsdag den 14. november modtager politiet endnu en anmeldelse om et overgreb mod en 10-årig pige fra Refsvindinge. Pigen var klokken 15.10 på vej hjem fra sin skolefritidsordning mod sin bopæl på Longvej, da en ældre rød bil kører op på siden af hende.

En mand stiger ud af bilen og hiver hende ind på bagsædet. Derefter kører han lidt rundt i området, inden han stopper bilen og forgriber sig på pigen.

Pigens øjne var dækket under overgrebet, og hun kunne derfor ikke give et detaljeret signalement af manden. Hun beskriver ham dog som lidt ældre. Han var iført en sort trøje og en sort hue, og lugtede desuden af tobak.

Begge piger blev samlet op
Den første af de to sexkrænkede piger er 11 år. Det skete ved Øster Skerninge på Fyn, hvor hun blev samlet op, efter at hun fredag 26. oktober var stået af skolebussen. Efterfølgende blev hun seksuelt misbrugt.

Dernæst blev en 10-årig pige fra Refsvindinge, ligeledes på Fyn, udsat for samme oplevelse. Det skete onsdag i sidste uge.

LÆS ARTIKLENPolitiet: Sexkrænker bandt fynske piger med plastikstrips

I går kom det så frem, at manden har brugt røde og grønne plastikstrips til at binde pigerne med.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce