Annonce
Annonce
Danmark

Politiets teori: Heidis morder stak af i mandens tøj

Gerningsmandens efterladte tøj giver politiet flere spor at gå efter.

Sagen kort

En nabo fandt fredag morgen Heidi Abildskov død i hendes have ved villaen på Frederiksdalsvej i Virum, efter at hendes arbejdsplads samt hendes bortrejste mand havde slået alarm.

Afværgelæsionerne på hendes hænder og arme viser, at hun har kæmpet for sit liv.

Politiet fandt elektroniske tyvekoster, der så der kan være tale om, at drabsmanden havde et andet motiv til at gå ind i Heidi Abilskovs hjem.

Har du set noget?

Kontakt Nordsjællands Politi på 114 eller 4927 1448, hvis du har oplysninger, der kan hjælpe dem videre.

Det har givet Nordsjællands Politi en del flere spor at gå efter i efterforskningen af drabet på 41-årige Heidi Abildskov, at de er i besiddelse af drabsmandens jakke og bukser.

Tøjet lå i bagagerummet på familien Abildskovs Mercedes, som holdt ved huset, hvor den 41-årige kvinde boede. I lommen på gerningsmandens jakke fandt politiet nøglerne til bilen, og efterforskerne formoder derfor, at han er kommet til at smække nøglerne inde ved et uheld.

Fordi mandens bukser og jakke lå i bilen, formoder politiet, at drabsmanden er stukket af fra gerningsstedet iført Heidi Abildskovs mands tøj.

LÆS OGSÅVirum-drabet: Drabsmand glemte joggingbukser i Heidis bil

»Vi har en formodning om, at gerningsmanden har tilegnet sig noget tøj i huset. Det tøj, han havde på, da han kom, har han efterladt i bilen, så med mindre han er gået fra stedet iført undertøj - og det er der ingen, der tror på - så må han have taget noget tøj«, siger Henning Svendsen, vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi og ansvarlig for efterforskningen.

Heidi Abildskov blev fredag morgen fundet dræbt i sit hjem i Virum. Det var en nabo, der fandt hende liggende død uden for terrassedøren kun iført nattøj.

Målrettet søgning
Henning Svendsen understreger dog, at det endnu ikke er slået fast. I løbet af i dag eller i morgen skal Heidi Abildskovs mand forbi og se, om der mangler noget af hans tøj.

Det hjælper allerede politiet, at det ved, hvordan manden var klædt, da han ankom til gerningsstedet.

På den måde kan efterforskerne lede mere målrettet efter manden på de overvågningsfilm fra nærliggende S-togs og bussstationer, som politiet er i gang med at gennemgå.

LÆS OGSÅPolitiet har tømt kloakker og klippet buske ned i jagten på Heidis morder

»Før kunne vi kun kigge efter folk, der så mistænkelige ud, men nu ved vi præcis, hvilket tøj han havde på«, siger Henning Svendsen.

Hvis politiet med hjælp fra Heidi Abildskovs mand kan fastslå, hvilket tøj han havde på, da han forlod huset i Virum, vil der være endnu flere spor at gå efter.

Dynen kan være købt i Deres
Politiet har ligeledes fået undersøgt, hvor drabsmandens tøj er indkøbt, men det har indtil videre ikke ført dem videre.

LÆS OGSÅVirum-morder kan have forsøgt at flygte i sit offers bil

De ved, at jakken - en sort dynejakke - er af mærket 'Body' og har været forhandlet i Deres op gennem 1990'erne, men ifølge Henning Svendsen er det heller ikke udelukket, at den er købt i udlandet.

Drabsmanden.  Nordsjællands Politi har på Facebook lagt et billede op af det tøj, som gerningsmanden til drabet på Heidi Abildskov i Virum havde på, da han ankom ved hendes bolig. Bukserne - et par grå joggingbukser med sorte striber - er af mærket Leopard, og dem ved politiet endnu ikke, hvor forhandles.

Svar på dna-undersøgelser i dag
Nordsjællands Politi forventer allerede i dag at få svar på, om det er muligt at lave en dna-profil ud fra tøjet. Noget, som politiet har en kraftig formodning om, at der er.

»Hvis vi får en dna-profil, så skal den selvfølgelig først og fremmest tjekkes i det danske dna-register og derefter via i de udenlandske via Interpol«, siger Henning Svendsen.

Samtidig leder politiet efter den kniv, der dræbte Heidi Abildskov. I jagten på mordvåbenet har de tømt vejbrønde, klippet buskads ned, tømt skraldespande og renovationsanlæg i Virum og omegn.

LÆS OGSÅKriminalteknikere kan ligge med nøglen til opklaring af Virum-drab

Henning Svendsen oplyser, at der efter billederne af gerningsmandens tøj i går blev offentliggjort, er kommet omkring 40-45 henvendelser fra borgere.

Håber på flere henvendelser
Dem undersøger politiet i øjeblikket, og de understreger, at de stadig er glade for enhver henvendelse. Også selv om man umiddelbart kunne tænke, at ens oplysninger ikke er vigtige for politiet.

For eksempel undersøgte politiet i går på baggrund af en henvendelse et gartnerfirma, som havde været i gang med at plante træer i nærheden af gerningsstedet.

Der vidste sig ikke, at være noget i henvendelsen, men politiet var alligevel glade for at have talt med gartnerfirmaet.

»Det gav os muligheden for at spørge dem, om de har set eller hørt noget«, siger Henning Svendsen.

LÆS OGSÅPolitiet undersøger S-togs-stationer: Kvindemorder kan være flygtet i tog

»Derfor er sådan nogle oplysninger vigtige for os, selv om det i manges øjne er negative oplysninger, så er det positive oplysninger for os, fordi det kan hjælpe efterforskningen«, siger han.

Dog har ingen af henvendelserne indtil videre været af afgørende betydning.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce