Annonce
Annonce
Danmark

Samtlige anholdte løslades i Tilst-sag

Sagen

I alt seks formodede biltyve blev overrasket af politiet natten til den 30. december.

Politiet trak pistolerne og skød, da de følte sig truet af de seks mænd, der i stjålne biler vædrede politibilen under flugten.

To af de seks biltyve blev dræbt af betjentenes skud.

Hvem der skød, hvor mange skud, der blev affyret, og under hvilke omstændigheder er fortsat meget uklart.

Statsadvokaten ventes i løbet af et par uger at kunne fortælle nyt om undersøgelserne om et par uger.

Han har netop meddelt, at det ikke skønnes nødvendigt at gennemføre en rekonstruktion af skudepisoden.
Fire yngre mænd sigtet for forsøg på manddrab på to politibetjente bliver løsladt, når fængslingsfristen udløber tirsdag.

Retsmødet er simpelthen blevet aflyst.

De fire er dog fortsat sigtet i sagen, hvor to andre formodede biltyve blev dræbt af politiskud den 29. december i fjor i Tilst ved Århus. Den ene dræbte var relateret til rocker-miljøet.

»Vi opretholder sigtelserne, men finder ikke længere grundlag for fængsling. Vi lever i et retssamfund, og de fire har primært været fængslet af hensyn til efterforskningen. Den er nu så langt fremme, at de ikke længere kan genere den«, siger vicepolitimester Villy Sørensen.

'Ser sagen anderledes end retten'
Han ser ikke noget underligt i, at politiet ikke fortsat vil begære de fire fængslet med en så alvorlig sigtelse som forsøg på manddrab over hovedet.

»Når landsretten én gang har sagt, at der ikke er grundlag for fængsling på det grundlag, så er der ingen anledning til at forsøge igen. Men vi ser fortsat anderledes på sagen end retten«, siger Villy Sørensen.

Han understreger, at det er anklagemyndigheden, der afgør, om der skal rejses tiltale.

Vil ikke oplyse om sag mod betjente
I sagen er de to involverede politifolk ikke sigtede.

Den sideløbende efterforskning af skudepisoden, som statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen, Viborg, står for og som handler om politiets rolle og brug af våben under episoden, vil Villy Sørensen ikke oplyse nærmere om.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce