Annonce
Annonce
Danmark

Snevejr: Den sibiriske vinter siger farvel og tak på fredag

De frysende dage er ved at være ovre, men inden da kan vi se frem til en hurtig omgang sne

Den sibiriske vinter er ved at have draget sit sidste suk over Danmark.

På grund af mildere vinde fra både England og Frankrig forventes det, at 'General Frost' i løbet af fredag vil være fordrevet. Dog kan vi se frem til en sidste salut fra de sibiriske vinde.

LÆS OGSÅGuide: Her finder du Københavns udendørs skøjtebaner

»Når kulden bliver presset væk, får vi lidt af et slagsmål mellem temperaturerne. Det kaster en ordentlig omgang pulversne af sig natten til fredag, som så i løbet af eftermiddagen vil gå mere over i regn og slud«, siger vagtchef hos DMI, Frank Nielsen.

Han forventer, at det kan føre nogle trafikale udfordringer med sig, bortset fra i de mest nordlige egne af Danmark. Her vil temperaturerne lige akkurat være høje nok til at sneen forbliver sne, i stedet for at gå over i slud.

FOTO:  PER RASMUSSEN

Kælkning for de hurtige

Lå der en kælk under juletræet i år, er det ved at være første og sidste chance for at bruge den i de næste dage - i hvert fald indtil sneen (måske) kommer igen senere på vinteren.

»Bor man nord for Limfjorden, er der størst chance for at kunne kælke, da sneen bliver liggende længere. Bor man andre steder i landet, ja så skal man være hurtig på aftrækkeren«, siger Frank Nielsen.

LÆS OGSÅNu kommer sneen: Her er de højeste, stejleste og vildeste kælkebakker i København

Snebygerne forventes primært at ramme Nord- og Østjylland samt dele af Fyn og Sjælland.

FOTO:  PER RASMUSSEN

Chance for (lille) ekstranummer

Der er en lille chance for, at det sner igen på søndag, men det vil i så fald kun være i de allermest nordlige egne.

»Vejret er lidt interessant dén dag, så vi ved ikke endnu, til hvilken side udfaldet af vejret bliver«, siger Frank Nielsen.

LÆS OGSÅKøbenhavns nye skibakke bliver også vandrebjerg og klatreområde

I resten af landet vil det varmere vejr melde sin ankomst natten til lørdag, hvor temperaturerne vil ligge mellem nul og tre grader, og sådan vil det være det næste stykke tid.

»Vi vender tilbage til en lidt kedelig dansk vinter, dog ikke så mild, som den vi så tidligt i december. Alligevel vil det stadig være frostklart ind imellem, så et par enkelte stjerneklare nætter, det kan vi da se frem til«, siger Frank Nielsen.

FOTO:  PER RASMUSSEN

Redaktionen anbefaler

Årets første uge: Banko, bad og film forbudt for børn

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce