Annonce
Annonce
Danmark

Odense Kommune politianmelder imam for snyd-opfordring

Kommunen politianmelder en lokal imam fra en lokal moské i Odense, efter at han opfordrer til løgn i program.

Som system skal vi slå hårdt ned på sager som denne.

Sådan lyder det fra Odense Kommune i en pressemeddelelse, efter at det i TV 2's dokumentarudsendelser 'Moskeerne bag sløret' kommer frem, at en lokal imam fra Odense opfordrer til socialt bedrageri.

I udsendelsen, der er en optagelse med skjult kamera, siger han blandt andet:

»I skal tage til noget, der hedder Borgerservice. Så siger I: Vi er kommet til landet for nylig, og vi vil gerne have et hjem. Vi har ingenting. I skal ikke sige, at I ejer noget«.

»Hvis du fortæller, at du selv lejer en lejlighed, så er det et problem. Så vil de nemlig spørge, hvor du har penge til huslejen fra«, lyder det fra imamen ifølge TV 2.

Men det går ikke, mener kommunen, som siger, at de bruger mange kræfter på at imødegå socialt bedrageri og eksempelvis har en kontrolgruppe, der alene er fokuseret på denne opgave.

»Jeg mener, at vi som system skal slå hårdt ned på sager som denne, hvor vi fra en imam både hører en opfordring til og en anvisning på, hvordan man skal kunne snyde kommunen«.

»Det er der kun ét svar på, nemlig en politianmeldelse, uanset om det er en imam, en formand for en beboerforening eller en anden fremtrædende borger, der kommer med opfordringerne«, siger rådmand Steen Møller (K) fra beskæftigelses- og socialforvaltningen.

Anmeldelsen til Fyns Politi kommer i løbet af ugen.

Redaktionen anbefaler

Socialdemokrater i Odense vil granske, om imamer har job

Kan man varetage en menighed, kan man også varetage et job, lyder det.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce