Dansk Folkeparti vil tage børnechecken fra barn nummer tre.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Dansk Folkeparti vil tage børnechecken fra barn nummer tre.

Danmark

DF vil straffe børnefamilier og fattige

Det er børnefamilierne, de fattige i Afrika og fremtidens forskning, der skal finansiere Dansk Folkepartis ekstrabevillinger til de ældre

Danmark

Flere penge til ældreomsorg. Ældrechecken skal forhøjes. Flere penge til ældre medicinske patienter. Og flere penge til ansatte i social- og sundhedssektoren.

Det er hovedpunkterne i Dansk Folkepartis udspil til de forestående finanslovsforhandlinger, der blev præsenteret af partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, i dag.

Partiet ønsker i alt at bruge knap 3,5 milliarder kroner ekstra på velfærd, der kommer oven i de allerede bebudede 8,8 milliarder kroner, som regeringen har afsat til næste års finanslov.

De fattigste skal betale

Regningen skal blandt andet sendes til de fattige i Afrika, der skal holde for med 1,7 miliarder kroner. Det er nemlig Dansk Folkepartis ønske at nedsætte udviklingsbistanden til 0,7 procent af bruttonationalproduktet frem for de 0,8 procent, som den er på i dag.

Derfor stiller partiet sig også kritisk over for regeringens forslag om at bruge 615 millioner kroner mere i ulandsbistand.

»Det vil vi som udgangspunkt sige nej til, når vi skal forhandle med regeringen. Vi mener, at de penge kan bruges bedre«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Børnefamilierne skal betale

Børnefamilierne får også et rap over fingrene. Det er Dansk Folkepartis politik, at familier kun skal have en børnecheck i hånden til de to første børn. Derved finder partiet yderligere en besparelse på en milliard kroner.

Og endelig skal der tages penge fra fremtidens forskning og bloktilskuddet til Grønland skal reduceres med 500 millioner kroner.

I alt har partiet afsat:

  • 1 milliard ekstra til ældreindsatsen, der skal udmøntes på:

500 millioner kroner til ældrepleje 400 millioner kroner til forbedret ældrecheck 100 millioner kroner til prioritering af ældre medicinske patienter

  • 1,35 milliarder kroner til sundhedssektoren:

500 millioner kroner til ansatte i social- og sundhedssektoren 600 millioner kroner til kræftbehandling 70 millioner kroner til psykiatriske patienter 80 millioner kroner til forebyggelse (Sundhedscentre) 100 millioner kroner til andet (Influenzavaccinationer og mammografi-screeeninger)  • 300 millioner kroner til nedsat læskedriksafgift ved grænsehandel samt forstærket indsats mod illegalt salg
  • 300 millioner kroner til en forstærket indsats mod terrortruslen samt flere ressourcer til politi og fængselsvæsen
  • 500 millioner kroner til udsatte grupper (blandt andet gode væresteder)

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce