Brugerne af Ungdomshuset er klar til at spærre døren for politiet, hvis de kommer før den fjortende december.
Foto: JENSEN MARTIN BUBANDT

Brugerne af Ungdomshuset er klar til at spærre døren for politiet, hvis de kommer før den fjortende december.

Danmark

Politiet vil snigrydde Ungdomshuset

Politiet vil ifølge brugerne af Ungdomshuset forsøge at overraske dem med en rydning før den anmeldte udsætningsdato.

Danmark

Politiet går bare og venter på en anledning til at rydde Ungdomshuset før tid.

Det mener i hvert fald brugerne af huset på Jagtvej, der har det fra 'meddelere i politiet'. Ifølge beboernes kilder, har politiets fokus på den 14. december som datoen for rydningen, angiveligt været et forsøg på misinformation.

»De skal bare bruge en anledning, for eksempel en ransagning, fordi de har set en eller anden mistænkt gå herind, så kan de gå i gang. Men hvis de kommer før den 14., så er vi klar til det«, siger Adam fra pressegruppen til Politiken.dk.

Ungdomshusets pressetalsmænd nægter af politiske og sikkerhedsmæssige årsager at stå frem med deres fulde navn.

Ritt skal på banen

Ifølge Ungdomshuset skulle politiet være stort set klar til at rykke ind og mangler bare at få den endelige godkendelse til aktionen. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra politiet til beskyldningerne om en 'snigrydning'.

I huset på Jagtvej 69 håber de på en fredelig løsning, men vil ikke fortælle, hvordan de vil reagere, når politiet rydder huset. De vil hellere have politikerne til at finde et alternativ til husets ejer Faderhuset, der endnu ikke har kunnet tage deres ejendom i besiddelse.

»Vi kræver at få Ritt (Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S), red.) på banen. Det eneste Faderhuset vil have er en tom grund, og det kan hun tilbyde«, siger Adam med henvisning til, at der er rygter om, at Faderhuset vil rive det dårligt vedligeholdte hus ned.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce