Advokat skuffet over afvisning af købstilbud på Ungdomshuset.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Advokat skuffet over afvisning af købstilbud på Ungdomshuset.

Danmark

Advokat: Politikere skal redde Ungdomshuset

Folketinget kan stadigt nå at gribe ind og sikre, at Ungdomshuset på Jagtvej kan fortsætte, siger advokat, der har forhandlet med Faderhuset om et køb af den omstridte ejendom.

Danmark

»Faderhuset insisterer på at presse sig ind i bydelen som et fremmedlegeme.«

Advokat Knud Foldschack, der på vegne af en anonym fond forgæves har forsøgt at få lov at købe Ungdomshuset, langer efter afvisningen af købstilbuddet kraftigt ud efter frikirken.

»De er ejendomsretlige fundamentalister og har en forstokket måde at se tingene på. De tager samfundet som gidsler med ejendomsretten som knibtang. Det er en tragisk situation. De unge er blevet snydt. Det er klart, at det ikke kan udelukkes, at det ender med vold«, siger han og afviser, at det udsagn skal tolkes som en trussel.

»Det er en analyse«, replicerer han.

Giver kirke ansvar for uro

Advokaten er yderst kritisk over for frikirkens optræden i sagen, som den - mener han - misbruger til at promovere sig med.

»De bruger den til et religiøst-politisk korstog. Alle andre havde sagt ja til tilbuddet. Vi har fået et klart nej, så der er ikke mere, vi kan gøre nu. Jeg er dybt skuffet«, siger han. Frikirken har selv afvist kritikken af sin optræden .

»Foldschack har sagt, at vi står med nøglen til fred på Nørrebro. Det ville være mærkeligt, om vi ikke ønskede fred. Vi er glade for, at vi ikke er ene om at kunne høre, hvor hyklerisk det er«, mener Ruth Evensen fra Faderkirken.

Inden Faderhuset meddelte, at den ikke ville sælge huset til den købsivrige fond, havde Knud Foldschack allerede haft kontakt til folketingspolitikere om et eventuelt indgreb.

Advokaten peger på, at et Christiansborg med et landsplandirektiv kan bestemme, at bygningen alene kan bruges som ungdomshus.

Og ifølge ham er der hos nogle politikere en forståelse for, at det kan være en løsning på problemet.

»Slaget er vel aldrig tabt. Samfundet har en interesse i at løse det her på en alternativ måde«, finder advokaten.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce