DF vil beskytte grønlandske bøsser mod mobning

Chikane af homoseksuelle i Grønland ryster Dansk Folkeparti. Partiet vil have fremskyndet en ny lov om diskrimination.

Danmark

Det er uacceptabelt, at grønlandske homoseksuelle skal frygte grove tilråb og voldelige overfald.

Det mener Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Marlene Harpsøe, som nu vil have justitsminister Lene Espersen (K) til at fremskynde en lov om kriminalisering af diskrimination i Grønland.

Foruroligende Diskriminationsloven, der er en del af den nye straffelov for Grønland, er allerede vedtaget i Folketinget. Men som det ser ud nu, træder den først i kraft 1. januar 2010.

»Jeg vil gerne have paragraf 100 i loven fremskyndet, således at diskriminering på grund af seksuel orientering hurtigst muligt bliver strafbart i Grønland. Det her er tilsyneladende et ret omfattende problem i Grønland, og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved. Det er foruroligende, at de ikke kan blive behandlet som de mennesker, de nu en gang er«, siger Marlene Harpsøe.

Der skal så lidt til

Hun mener ikke, at en hurtig ikrafttrædelse vil kræve det helt store af hverken myndighederne eller det lokale politi.

»Det er uhæderligt, at mennesker skal frygte mobning og overfald på den måde. Jeg finder det totalt uacceptabelt. Og det er så lidt, der skal til for, at vi kan kriminalisere det«.

Marlene Harpsøe har nu bedt justitsminister Lene Espersen om at kommentere Politikens artikel om emnet samt forholde sig til, om der er mulighed for, at loven om kriminalisering af diskrimination kan blive fremskyndet.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce