Foto: SARA GALBIATI
Danmark

Fogh vil ikke undskylde Irak-krig

Statsministeren vil ikke følge præsident George W. Bushs eksempel og beklage grundlaget for Irak-krigen.

Danmark

Danmark gik med i Irak-krigen, fordi Irak ikke ville efterleve flere FN-resolutioner. Det fastslår, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Derfor vil han statsministeren ikke beklage, at Danmark deltog i den amerikansk-ledede krig i 2003 Irak på grundlag af misvisende oplysninger om irakiske masseødelæggelsesvåben.

SF's formand Villy Søvndal har opfordret Anders Fogh Rasmussen til at følge eksemplet fra den amerikanske præsident, George W. Bush.

Forkerte oplysninger

I et interview med den amerikanske tv-station, ABC News, fortalte Bush, at beslutningen om at invadere Irak på baggrund af de forkerte oplysninger om masseødelæggelsesvåben er »dét han fortryder mest i hele sin præsidentperiode«.

»Hele humlen er, at den danske regering ikke brugte masseødelæggelsesvåben som begrundelse for at gå med i Irak. Vi brugte Saddam Husseins manglende samarbejde med FN. Det gør en forskel«, siger statsministeren.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Serie: Malak leger videre, mens ingen vil have hende

    De danske myndigheder mener, at 12-årige Malak Saidi hører til i Marokko, selvom hun har boet i Danmark i 12 år. Hvad skal vi stille op med Malak og de mere end 100 børn i det danske asylsystem?

    Læs første del af serien om Malak her.

Annonce