Politikere: Det er intet mindre end en skandale

De ældre skal ikke tages som gidsler i en kamp mellem rockere og indvandrere, mener DF og S.

Danmark

DF’s kommunalordfører, Hans Kristian Skibby (DF), kræver, at velfærdsminister Karen Jespersen (V) og justitsminister Brian Mikkelsen (K) sikrer, at kommunalt ansatte kan betjene de ældre omkring Blaagaards Plads.

»Det er intet mindre end en skandale, at de ældre og plejekrævende nu skal være gidsler i den eskalerende bandekrig, som foregår rundt omkring i det centrale København«, siger han.

Hans Kristian Skibby kalder det 'dybt bekymrende', at væbnede vagter skal sikre de ældres madleverance og hjælp til den personlige pleje.

S ser en parallel til terrorisme Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, er forarget.

»Konflikten kostede menneskeliv i weekenden. Nu kan helt almindelige ældre, som ikke selv kan lave mad, ikke få mad bragt ud på grund af nogle indvandrerdrenge. Det skal vi ikke finde os i som samfund«, siger Mette Frederiksen, der ser en parallel til terrorisme.

»Nu er det de kriminelle, der vil bestemme, om ældre skal have mad, eller ad hvilke ruter maden skal bringes ud. De ældre skal ikke tages som gisler i en kamp mellem rockere og indvandrere«, mener hun.

Appel til de unges forældre

Mette Frederiksen roser Københavns Kommune for at løse problemet mandag aften. Det er ikke den langsigtede løsning, at man varigt laver ruterne om, mener hun.

»Vi må indtrængende appellere til indvandrernes forældre om at få deres unge væk fra gaderne. Deres bedsteforældre får også behov for mad. I værste fald må man give madudbringningen politieskorte«, siger hun.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce