Det nye Ungdomshus har ligget på Dortheavej i knap et år. Arkivfoto.
Foto: JENS DRESLING

Det nye Ungdomshus har ligget på Dortheavej i knap et år. Arkivfoto.

Danmark

Kommunen roser Ungdomshuset

Det nye Ungdomshus i København fungerer efter planen, mener kommunen. Men lokale bøller chikanerer de unge.

Danmark

10-12 klager over graffiti i området og to klager fra københavnere, der fik at vide, at de ikke var velkomne indenfor.

Det er stort set de eneste beklagelige hændelser, Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning nævner i en redegørelse om det nye Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Bortset fra det fungerer det nye ungdomshus godt, skriver forvaltningen i en redegørelse.

Regnskab mangler stadig

Det er et år siden, kommunen besluttede at give huset til de unge.

Og den årlige beretning, som skal udarbejdes af Fonden Jagtvej 69 med de unges advokat Knud Foldschack i spidsen, konkluderer, at det er meget småt med problemer i det nye hus.

Dog viser forvaltningens redegørelse, at fonden endnu ikke har afleveret regnskab for husets drift, det skulle have været klar 1. april, men er trods flere rykkere endnu ikke afleveret. Ifølge fonden fordi der mangler at blive afklaret en række spørgsmål med Skat.

Mindretal stemte mod beretning Foldschacks beretning blev taget til efterretning af et flertal i kultur- og fritidsudvalget, hvor Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og de radikale stemte for beretningen. Venstres kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev undlod at stemme om Fonden Jagtvej 69s rapport, mens hendes partifælle Leslie Arentoft og Dansk Folkepartis Karin Storgaard stemte imod.

DOKUMENTATIONSe kommunens redegørelse (eksternt link)

Da Ungdomshuset fik placering på Dortheavej, blev det mødt med bekymrede miner fra både borgerlige politikere og naboer, der frygtede, at Ungdomshusets brugere ville bringe stenkast, graffiti og gadekampe med sig til bydelen.

Men ifølge rapporten har der kun været få klager fra naboer, og kommunens ejendomsafdeling oplyser, at Ungdomshuset overholder de aftaler, der er indgået.

Godt samarbejde med naboer
Otte-ti gange om året holder Ungdomshusets brugere møde med naboerne i området for at diskutere de gener, huset måtte skabe i området.

»Samarbejdet fungerer fint, og der er skabt kontakter, som betyder, at man kan håndtere nogle af de problemstillinger, der har været i og omkring huset«, skriver Kultur- og Fritidsforvaltningen.

»De unge er meget engagerede i lokale arrangementer og gør en stor indsats for at skabe liv i området«, skriver forvaltningen.

KIG INDDet nye ungdomshus' hjemmeside (eksternt link)

Unge bøller chikanerer Ungdomshuset

Ungdomshusets unge er altså ikke blevet en chikanerende faktor i kvarteret - til en vis grad nærmest tværtimod:

Ifølge redegørelsen er Ungdomshuset blevet chikaneret af en gruppe lokale unge, som også tidligere har skabt problemer for andre institutioner i området.

Gruppen har smadret vinduer, afbrændt containere og lavet hærværk på huset. Og da Ungdomshusets brugere forsøgte at slutte fred med gruppen ved at stille et rum til rådighed for dem, øvede de også hærværk der.

Det nye ungdomshus har snart et års fødselsdag. 1. juli sidste år fik de unge nøglerne til huset, og 18. oktober blev huset indviet ved en åbningsfest.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce