Dansk islamistisk netværk blotlagt

Et sagskompleks fra Århus viser ifølge PET, at der også i Danmark findes radikale grupper, som har meldt sig ud af samfundet, og som bør overvåges tæt.

Danmark

En kreds af yderliggående muslimer i Århus har været langt tættere forbundet i kriminelle og terrorrelaterede aktiviteter end hidtil kendt.

Hovedmanden i netværket er den algeriske flygtning Athmane Mehiri, som nu er dømt til udvisning af Danmark for planlægning af et røveri i 2001 mod en bank på Frederiksberg.

Dansk-syrer i søgeren
Under efterforskningen har politiet trukket tråde til dansk-syreren Abu Rached, som tidligere har været sat i forbindelse med en formodet al-Qaeda celle i Spanien.

Ifølge politiet var det i hans lejlighed i Gellerup-planen, at de tre franske bankrøvere overnattede i tiden op til røveriet som nær kostede en betjent livet.

Imens opholdt Abu Rached - der ikke er sigtet i sagerne - sig i Randers hos en landsmand, som siden er dømt til udvisning for at skære halsen over på en irakisk kurder i Auning.

Beviser holdt tilbage i to år
Det muslimske miljø med tilknytning til en moske i Brabrand i Århus har været under skarp overvågning også før røveriet.

Men først i juni 2003 valgte PET at give politiet adgang til aflytninger. De fældende beviser mod Mehiri blev i to år holdt tilbage i en højere sags tjeneste.

Ifølge PET viser sagen, hvordan der også i Danmark findes radikale grupper, som har meldt sig ud af samfundet, og som vi derfor bliver nødt til at overvåge.

Læs hele afdækningen af det islamiske netværk i dagens trykte avis.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce