Torsdag var der pressemøde i Tivoli omkring det nye byggeri. Her er det Tivolis direktør Lars Liebst og arkitekt lord Norman Forster ved en model af byggeriet.
Foto: JENS DRESLING

Torsdag var der pressemøde i Tivoli omkring det nye byggeri. Her er det Tivolis direktør Lars Liebst og arkitekt lord Norman Forster ved en model af byggeriet.

Danmark

Nyt Tivoli-hotel er lige så højt som Rådhustårnet

Tivolis nye hotelprojekt blev præsenteret ved et pressemøde i dag. Hotellet er tegnet af arkitekten Norman Foster og får græs på taget.

Danmark

Tivolis nye hotel kommer til at bestå af en klynge af runde bygninger med græs på taget, og hovedbygningen - et tårn - bliver næsten lige så højt som Rådhustårnet.

Det kom frem, da planerne for det nye hotelbyggeri blev præsenteret på et pressemøde torsdag.

Projektet er tegnet af den internationalt kendte britiske arkitekt Norman Foster, og Tivoli forhandler i øjeblikket eksklusivt med luksushotelkæden Four Seasons om at drive hotellet.

Tre store arkitektfirmaer har været med i konkurrencen om at få lov til at tegne hotellet. På pressemødet i dag afslørede direktør for Tivoli, Lars Liebst, at de havde valgt arkitektfirmaet Foster + Partners forslag.

»Valget var ikke svært. Vi var fra første færd meget forelskede i det projekt Foster + Partner er kommet med. Kombinationen af beliggenheden, verdens førende hotelbrand og Foster + Partner, synes jeg, skaber nogle helt unikke muligheder for et enestående projekt«, sagde Lars Liebst på pressemødet i dag.

Legesyg arkitekt

Norman Foster er glad for, at Lars Liebst valgte deres forslag, men sagde også, at han i starten var meget i tvivl om, hvordan direktøren ville reagere, da byggeriet er temmelig utraditionelt.

»Da jeg præsenterede vores projekt for Lars, troede jeg, at han ville forlade mødet. Det gjorde han heldigvis ikke, men var tværtimod meget begejstret«, sagde Norman Foster og tilføjede:

»Vi har været meget inspireret af, at hotellet kommer til at ligge i Tivoli, og det var vigtigt for os at inddrage en del af den munterhed, som kendetegner Tivoli«.

Hotellet skal bygges på den grund, hvor H.C. Andersen Slottet ligger i dag, og planen er, at det skal stå færdigt i 2010.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce