Samtlige anholdte løslades i Tilst-sag

Danmark

Fire yngre mænd sigtet for forsøg på manddrab på to politibetjente bliver løsladt, når fængslingsfristen udløber tirsdag.

Retsmødet er simpelthen blevet aflyst.

De fire er dog fortsat sigtet i sagen, hvor to andre formodede biltyve blev dræbt af politiskud den 29. december i fjor i Tilst ved Århus. Den ene dræbte var relateret til rocker-miljøet.

»Vi opretholder sigtelserne, men finder ikke længere grundlag for fængsling. Vi lever i et retssamfund, og de fire har primært været fængslet af hensyn til efterforskningen. Den er nu så langt fremme, at de ikke længere kan genere den«, siger vicepolitimester Villy Sørensen.

'Ser sagen anderledes end retten'
Han ser ikke noget underligt i, at politiet ikke fortsat vil begære de fire fængslet med en så alvorlig sigtelse som forsøg på manddrab over hovedet.

»Når landsretten én gang har sagt, at der ikke er grundlag for fængsling på det grundlag, så er der ingen anledning til at forsøge igen. Men vi ser fortsat anderledes på sagen end retten«, siger Villy Sørensen.

Han understreger, at det er anklagemyndigheden, der afgør, om der skal rejses tiltale.

Vil ikke oplyse om sag mod betjente
I sagen er de to involverede politifolk ikke sigtede.

Den sideløbende efterforskning af skudepisoden, som statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen, Viborg, står for og som handler om politiets rolle og brug af våben under episoden, vil Villy Sørensen ikke oplyse nærmere om.

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Fængslet for drabsforsøg

  Laura Labarca

  Nyhedsredaktør

  Nyhed på vej:

  Retten i Glostrup fængsler en 26-årig mand i foreløbig fire uger for at have forsøgt at dræbe en politimand i Albertslund. Betjenten er fortsat i livsfare. Vi har nyt fra grundlovsforhøret inden længe.

  Onsdag 7. december

  Jakob Nielsen

  Redaktionschef

  Velkommen til det nye Politiken.

  Som du måske har bemærket, har Nobels Fredscenter givet Politikens fotograf Mads Nissen mulighed for at følge årets prismodtager, Colombias præsident Santos, på allernærmeste hold. Se mere her.

  Vi glæder os også til at vise dig flere gode historier fra Football Leaks-lækagen.

  God fornøjelse!

Annonce