Foto: SARA GALBIATI
Danmark

Nu bliver 14-årige straffet for kriminalitet

I morgen bliver den kriminelle lavalder sænket til 14 år.

Danmark

14-årige drenge og piger skal fremover tænke sig om en ekstra gang, inden de stjæler en hindbærroulade eller begår andre former for kriminalitet.

Fra torsdag bliver den kriminelle lavalder nemlig sænket fra 15 år til 14 år.

Den nye lovændring har været meget omdiskuteret, og flere fagfolk har advaret politikerne om at nedsætte den kriminelle lavalder.

LÆS OGSÅ

Nedsættelsen blev vedtaget af et lille flertal i Folketinget den 1. juni i år.

LÆS MERE

Ny lavalder skal forhinder kriminalitet Lovændringen er en del af regeringens pakke 'Ny start', som skal styrke indsatsen over for ungdomskriminalitet.

Og trods kraftige advarsler fra både Kriminalforsorgsforeningen, Det Kriminalpræventive Råd, Dansk Retspolitisk Forening og Institut for Menneskerettigheder har Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti længe arbejdet for at nedsætte den kriminelle lavalder - eller helt afskaffe den.

LÆS ARTIKEL

Nabolande har forskellige lavaldre

I landene omkring Danmark er der stor forskel på, hvor gammel man skal være for at kunne straffes for en kriminel handling.

I England kan børn helt ned til 10 år straffes - en aldersgrænse, der blev sat efter en meget grov episode tilbage i 1993. Her bortførte og dræbte to 10-årige børn en to-årig dreng.

Anderledes ser det ud i de nordiske lande, hvor den kriminelle lavalder er 15 år både i Norge, Sverige og Finland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce