Rigshospitalet i København.
Foto: THOMAS BORBERG

Rigshospitalet i København.

Danmark

Rigshospitalet erkender fatal fejl

Hospitalsdirektør erkender, at personalet begik en fejl, da de afviste et voldsoffer fra spillestedet Rust. Manden døde.

Danmark

»Den rette behandling kunne formentlig have reddet den unge mands liv«.

Det erkender den lægelige direktør Jannik Hilsted fra Rigshospitalet efter en ung nordmands død. Den unge mand var blevet slået ned med et glas på et værtshus, men da han forsøgte at få hjælp på Rigshospitalet, fik han besked på at gå hjem og lægge sig.

Hilsted beskriver forløbet som »tragisk«.

Politiet og embedslægen undersøger nu, hvad der skete.

Slået ned på Rust

Den 25-årige fik søndag morgen hamret et glas i hovedet på spillestedet Rust på Nørrebro. Han gik i dørken ved slaget, og da han genvandt bevidstheden, tog han til Rigshospitalet for at blive behandlet.

Her gjorde han tilsyneladende opmærksom på, at han var hæmofil - bløder. Det blev muligvis misforstået, så personalet troede, at manden beskrev sig selv som homofil, bøsse.

Den misforståelse kan have været skyld i, at han ikke blev behandlet for hovedlæsionerne, der for en bløder netop kunne være farlige.

Den unge mand gik hjem og lagde sig. Nogle timer senere blev han fundet død, sandsynligvis på grund af en hjerneblødning, der er opstået som følge af det voldsomme og ubehandlede slag mod hovedet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce