Tilløbsstykke. Mange stod i kø for at komme med til generalforsamlingen.
Foto: JOERGENSEN JAKOB

Tilløbsstykke. Mange stod i kø for at komme med til generalforsamlingen.

Danmark

Verdenspressen og politi følger højspændt generalforsamling

Der er massivt fremmøde til boligforeningen Egedalsvænges ekstraordinære generalforsamling efter lang strid om juletræ.

Danmark

Beboerne i boligbyggeriet Egedalsvænge i Kokkedal strømmer til en generalforsamling, der på alle måder er ekstraordinær.

Generalforsamlingen handler nemlig om det juletræ, som et flertal i den siddende bestyrelse ifølge flere kilder ikke ønskede at bevilge penge til.

Og aftenens stormøde bliver fulgt af et stort presseopbud - herunder et fransk og russisk tv-hold - samt to håndfulde betjente, der oplyser, at de er til stede for at sikre, at alting foregår i god ro og orden.

Lang kø foran hallen Forud for mødet har folk stået samlet uden at tale sammen på tværs af grupperne. Selv da klokken havde passeret 18, som var angivet som stormødets starttidspunkt, var der fortsat omkring 100 mennesker, der ventede på at komme ind.

Hvis der ikke bliver gjort noget nu, så eskalerer det og bliver til et nyt Vollsmose. Og så flytter alle danskere

Flere medlemmer af den nuværende bestyrelse har selv forklaret, at de stemte nej til juletræet, fordi ingen ønskede at stå for det praktiske, men kilder har oplyst til Politiken, at et mindretal protesterede, og en siddende formand, Karin Hansen, tilbød at stå for det - alligevel blev forslaget stemt ned.

Da der tidligere i år blev brugt 60.000 kroner på at fejre den muslimske højtid Eid, er denne meget lokale konflikt hurtigt blevet en national historie, der handler om meget mere end juletræ eller ej.

På lørdag vil Stop Islamiseringen af Danmark demonstrere i Kokkedal i forargelse over det manglende juletræ, mens Anti-Fascistisk Aktion har planlagt en mod-demonstration.

Vil vælge ny bestyrelse
Og linjerne er også internt i foreningen trukket hårdt op. Den ekstraordinære generalforsamling er kommet i stand på baggrund af en underskriftsindsamling, og der skal nu være nyvalg til bestyrelsen.

En kvinde, der ønsker at være anonym, sagde til poiltiken.dk på vej ind til mødet:

»Jeg har aldrig været med til en generalforsamling før nu, men nu jeg føler jeg, at der er brug for det. For nu har jeg noget at brokke mig over«.

Hun erklærede, at hun ønskede sig en ny bestyrelse, som kunne »varetage alles interesser«.

»Hvis der ikke bliver gjort noget nu, så eskalerer det og bliver til et nyt Vollsmose. Og så flytter alle danskere«, sagde hun og understregede:

»Jeg har boet her i 18 år og har aldrig oplevet noget lignende«.

Politiet bliver hængende

Med det massive fremmøde og de mange følelser, der har været på spil i sagen om juletræet, forventes det, at stormødet kan trække ud. En ansat i Egedalshallen, hvor generalforsamlingen afholdes, oplyser, at lokalet er booket til klokken ti i aften, men at det formentlig vil fortsætte endnu længere end det.

Rundt omkring i hallen hænger der da også sedler, der oplyser, at begivenheder som banko og håndboldtræning er aflyst opå grund af stormødet.

LÆS OGSÅ

Erik Skriver, som er indsatsleder for politiet på stedet, oplyser, at politiet vil blive i området også efter mødet.

»Hvis der skulle ske noget, så er vi der«, siger han til politiken.dk.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce