Kommune fik flere advarsler i omfattende misbrugssag

Gentagne gange blev Esbjerg Kommune underrettet om muligt seksuelt misbrug.

Danmark

Annonce

En underretning Esbjerg Kommune ikke gør noget ved, da politiet ikke rejser sigtelse.

Flere advarsler
Men det er ikke den eneste advarsel, kommunen får det år. Både i juni og december 2008 kommer der yderligere advarsler fra skolen. Her får kommunen blandt andet at vide, at JA's ene søn har sagt, at han har besøgt en pædofilidømt mand med sin far.

Ifølge Karin Kildedal er de mange advarsler så tydelige, at kommunen bør reagere:

»I sådan en sag, hvor der har været en underretning, der handler om seksuelt misbrug, er det klart at alle underretninger derefter bør ses i det lys«, siger hun til 21Søndag.

Alligevel sker der intet, og tiden går. I juni 2009 kommer endnu en advarsel. Her fortæller skolen, at man mistænker JA for seksuelle overgreb på sine børn.

Kommune: Troværdig bortforklaring
Og i september 2010 fortæller skolen om et af de overgreb, JA senere bliver dømt for. Men kommunen vurderer, at JA's bortforklaring af episoden er troværdig, og kommunen gør ikke mere.

Halvanden uge senere varetægtsfængsles JA. I alt får Esbjerg Kommune altså mindst fem advarsler om JA's seksuelle krænkelser af børn. Alligevel færdiggør Esbjerg Kommune først en undersøgelse af forholdene i familien, efter at JA er blevet anholdt.

»Det er meget uprofessionelt ikke at handle på så alvorlige underretninger, som der har været tale om i den her sag«, siger Karin Kildedal.

Kommune beklager

Formanden for Børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune, Hans Erik Møller (S), kalder sagen yderst kritisabel.

»Jeg håber så sandelig, at vi har fået ryddet op«, siger Hans Erik Møller, der på kommunens vegne »virkelig beklager« hele hændelsesforløbet.

»Hvis det var muligt at skrue historien tilbage og gøre det om, så ville jeg meget gerne have gjort det, men det kan jeg ikke«, siger han til 21Søndag.

FACEBOOK

Annonce

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce