Nordjyde sigtet for at opfordre til kriminalitet efter brandattentat

Samtidig er personerne bag en Facebook-side blevet politianmeldt for ualmindelig voldsomme ytringer efter ildspåsættelsen mod Islamisk Trossamfund.

Danmark

»Godt. Respekt. Brænd kamellortet af. Vi har intet at bruge islam og moskeerne til i Danmark«.

Sådan lød en mands ytringer på Facebook-siden ’Nej til moskeer – oprigtig’ i kølvandet på, at en brand var blevet påsat søndag ved Islamisk Trossamfunds moske på Dortheavej i København.

Disse ytringer har nu resulteret i, at manden er blevet sigtet af Nordjyllands Politi og har været til afhøring.

Manden blev i går, mandag, ringet op af Radio24syv, og spurgt om, hvorfor han støtter op om brandattentatet mod Islamisk Trossamfund.

I interviewet siger vedkommende, at han står ved, hvad han har skrevet, og at han »vil tage til Polen og hente sin Kalashnikov og skyde alle muslimerne«.

Manden er blevet sigtet af Nordjyllands Politi efter straffelovens paragraf 136 stk. 1, der handler om tilskyndelse til en forbrydelse.

Facebook-gruppes opslag er blevet fjernet

En række andre Facebookbrugere ytrede sig efter brandattentatet mod Islamisk Trossamfunds på følgende måde på siden ’Nej til moskeer – oprigtig’:

»Jeg giver gerne en dunk benzin«. »Klasse! Ærgerligt det ikke brændte ned!«.

Ytringerne har nu resulteret i en politianmeldelse af de mennesker, der står bag ’Nej til moskeer – oprigtig’, samt betydet, at Facebook har fjernet opslaget, hvori de grove kommentarer var fremsat.

Før det skete, havde flere privatpersoner og politikere dog taget screendumps af ytringerne på Facebook. En af dem er Lars Aslan Rasmussen, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation.

»Jeg har politianmeldt personerne bag ’Nej til moskeer – oprigtig’, og så har jeg bedt politiet se på siden, fordi den tit formidler den slags. Jeg har endvidere sendt dokumentation til politiet. Jeg negligerer ikke, at der er problemer med islamister i Danmark, men vi har en lovgivning, der gør, at man ikke må hylde terrorhandlinger, så derfor har jeg taget kontakt til politiet. Jeg synes også, det er vigtigt at kigge på de ekstreme miljøer på den yderste højrefløj, hvor der er masser af eksempler på den slags ytringer«, siger Lars Aslan Rasmussen.

34-årig er tidligere dømt

En 34-årig mand er blevet varetægtsfængslet efter ildspåsættelsen mod Islamisk Trossamfunds lokaler. Den sigtede er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger. Flere vidner har set den 34-årige smide benzin på et gitter på adressen på Dortheavej og derefter sætte ild til det.

Politiet anholdt manden på hans bopæl omkring klokken 15 søndag. Ifølge politiet påsatte den 34-årige branden foran et vindue til et bibliotek hos Islamisk Trossamfund, hvor 20 børn opholdt sig. Branden blev opdaget, fordi folk inde i bygningen lugtede røg, og derefter fik man slukket branden.

Den sigtede er tidligere idømt en behandlingsdom for blandt andet hærværk og har tidligere været indlagt på psykiatrisk afdeling. Han blev senest udskrevet for blot en måned siden, 18. juli i år.

Københavns Politi har behandlet sagen som en overtrædelse af straffelovens paragraf 181, der drejer sig om forsætlig brandstiftelse.

Ingen mennesker kom til skade ved ildspåsættelsen ved moskeen på Nørrebro, men brandattentatet satte gang i en voldsom debat på Facebook, hvor en række ekstreme ytringer altså efterfølgende er blevet fremsat.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Tysk valg: Målinger og sæder

Annonce