Det var her på parkeringspladsen bag idrætshallerne i Ry, at overfaldet, der har rystet Danmark, fandt sted.
Foto: Tor Birk Trads

Det var her på parkeringspladsen bag idrætshallerne i Ry, at overfaldet, der har rystet Danmark, fandt sted.

»Det er en hændelse. Ikke en tendens«, siger folk i rystede Ry

Fire etnisk danske drenge brændte i mandags en afghansk dreng på 16 år af. Medierne tøvede og blev beskyldt for at være ligeglade, fordi offeret var afghansk. Så rykkede de, og mens de sociale medier blev fyldt med had, vrede og hævngerrighed, holdt det op med at handle om Ry. Her er beboerne rystede. Og de er enige: Begivenheden er afskyelig, men det er en hændelse og ikke en tendens, og alle de implicerede får brug for byens hjælp. Vi kigger tilbage på en voldsom uge i det midtjyske smørhul.

FOR ABONNENTER

Der er intet i verden så stille som sne. Den daler blidt, pudrer Søhøjlandets skove, lægger sig i de smukke haver ned mod søerne og lokker børnene ud på kælkebakkerne.

I byen lyser butikkerne. Galleriet, de smagfulde blomsterbutikker, den eksklusive smykkeforretning og delikatesseforretningen med chokoladen og de fine vine. I biografen har de 93 sæder. Onsdag aften var sexolog Jacob Olrik på scenen, og der var mere end udsolgt.

Det er en familieby, vinteren er lang, og man må forny sig. Om sommeren lader butikkerne blomsterne stå udenfor. Ingen stjæler dem.

»Der er ikke engang nogen, der tisser i dem«, siger Ghita Jørgensen, der er indehaver af den økologiske frisørforretning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce