Tidligere overrabiner Bent Melchior - nægter at lade sig styre af frygt. Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Tidligere overrabiner Bent Melchior - nægter at lade sig styre af frygt. Foto: Miriam Dalsgaard

Bent Melchior: Hvad har en pige i Kundby dog imod jøder?

Tidligere overrabbiner advarer mod at lade sig overmande af frygt efter, at en 16-årig pige fra Kundby nu tiltales for at planlægge et terrorangreb på den jødiske skole i København.

Danmark
FOR ABONNENTER

Bent Melchior, den gamle overrabbiner, undrer sig:

»Hvad har en pige i Kundby dog imod jøder?«.

»Jeg har grund til at tro, at der ikke bor mange jøder i lige præcis Kundby. Men der må være en bevægelse, en organisation eller i hvert fald nogle mennesker, som har opfordret pigen til at gå efter Carolineskolen, den jødiske skole – hvis det er rigtigt, at hun havde planlagt et angreb på lige netop dén. For hun kender næppe selv til hverken Carolineskolen eller jøder«.

Ifølge anklageskriftet mod den nu 16-årige pige, havde hun planlagt et attentat mod Carolineskolen den 8. februar sidste år - få uger efter, at hun blev anholdt.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  »Far skal dø! Det skal være mig og mor for evigt!«

  OBS: Kun til Politiken.
Sarah Engell og hendes søn, der har lidt af et voldsomt ødipuskompleks. Da han var yngre talte han om, hvordan han ville slå sin far ihjel, og han har generelt altid været morsyg.
Det er ikke så slemt mere, men Plus En-podcasten behandler Ødipuskomplekset som tema og jalousi mellem forældre og børn.
  Podcasten 'Plus En':

  Sarah Engell er magnetisk. Hun har krystalklare, mandelformede øjne og kridhvidt hår. Hun er mor til to drenge, Jonathan og Julius. Og så er hun den absolutte nummer et, både for børnene og for deres far René, som elsker hende over alt på jorden. Men kan man være alles nummer et? Er det normalt at en 4-årig dreng udførligt forklarer sin mor, hvordan han vil dræbe sin far? I denne uges 'Plus En - Politikens podcast om livet med børn' kan du høre en fuldblodig og levende karikatur af Sofokles' berømte tragedie om Ødipus udspille sig for fuld udblæsning i et helt normalt hjem.

  Vil du ha' mere 'Plus En'? Find det her

Annonce