Poul Hauch Fenger mener, at Pia Kjærsgaard begår samme fejl, som hun anklager eliten for, nemlig at sige, at 'de andre' tager fejl.
Foto: Miriam Dalsgaard

Poul Hauch Fenger mener, at Pia Kjærsgaard begår samme fejl, som hun anklager eliten for, nemlig at sige, at 'de andre' tager fejl.

Danmark

Rundspørge på Østerbro: »Jeg kan bare sige spejl til Pia Kjærsgaard«

Kjærsgaard skal passe på med at skabe opfattelsen af et skel mellem storbyen og provinsen, siger flere fra Østerbro. For skellet er først og fremmest noget, der tales frem.

Danmark
FOR ABONNENTER

Omringet af små, fine byggeforeningshuse i det dyre Kartoffelrækkerne på Østerbro i København sidder 25-årige Oskar Nielsen i sit grå træningstøj og sin tanktop og tygger på spørgsmålet. Er han en del af ’eliten’ i Danmark? Det er han da ikke. Eller er han?

»Jeg ved det sgu ikke. Måske lidt semi, tror jeg«, siger han efter nogle sekunders overvejelse.

Oskar Nielsen er lige blevet bachelor i medicin og deler et hus i Kartoffelrækkerne med sin søster, My Vissing. My Vissing stiger af sin Christiania-ladcykel og tager plads på vejens fælles bænk. Hun synes »ikke rigtig«, at hun kan betegnes som en del af en elite.

»Jeg er godt klar over, at jeg har privilegier. Jeg er godt klar over, at det er privilegeret at bo her, og at det er privilegeret at få en lang videregående uddannelse. Men jeg lever sandsynligvis et meget, meget normalt liv. Som et tværsnit gør jeg jo det samme som alle mulige andre. Jeg står op om morgenen og gør mine børn klar til at tage i institution ...«, siger My Vissing, som for nylig har afleveret speciale og er ved at være færdiguddannet i sundhedsfremme, pædagogik og uddannelsesstudier fra Roskilde Universitet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce