Som politisk ordfører skal Christina Egelund sørge for, at alle Liberal Alliances mærkesager – uanset regeringsdeltagelse – står klart for alle vælgerne.
Foto: Nanna Navntoft

Som politisk ordfører skal Christina Egelund sørge for, at alle Liberal Alliances mærkesager – uanset regeringsdeltagelse – står klart for alle vælgerne.

Danmark

Man har taget et protestparti og proppet det ind i en regering

Liberal Alliance insisterer på at være regeringsparti på en ny måde. Kompromiser ja, men med mærkesagerne i behold. Politisk ordfører Christina Egelund fortæller om kunsten at stå ved egne synspunkter, om Uber og topskat. Og samtidig sidde i en regering, som ikke kan gennemføre partiets politik.

Danmark
FOR ABONNENTER

Han ved det ikke. Men efter mere end en måneds tavshed sørger Kristian Thulesen Dahl for at levere et fortræffeligt bagtæppe til dette interview om Liberal Alliances raison d’être i regeringsposition.

Det er onsdag formiddag. Fra Dansk Folkepartis sommergruppemøde har partiformanden sat sig på mediescenen med en lidet overraskende, men alligevel politisk potent melding: En kælderkold afvisning af Liberal Alliances mærkesag om lettelser i topskatten. Herunder alternative veje til lettelser for højtlønnede som som sænkelser af aktiebeskatningen eller registreringsafgiften på dyre biler. På den måde bøjer han de liberale regeringsdebutanters grundproblem i neon.

I konventionel Christiansborg-logik i hvert fald.

For hvorfor i al verden sidde i en regering, hvis topmærkesagen om topskat alligevel ikke flytter sig to centimeter? Anders Samuelsen og Co. kan køre rundt i alle de ministerbiler, de vil. De kan tale om nyvunden indflydelse på de indre linjer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce