Nikolaj Kirk er selv en flittig gæst på Amager Fælled. Han tager også gerne sin datter med herud for at se solopgang, lytte til nattergalesang eller røre ved insekter.
Foto: Boll Ivan Riordan

Nikolaj Kirk er selv en flittig gæst på Amager Fælled. Han tager også gerne sin datter med herud for at se solopgang, lytte til nattergalesang eller røre ved insekter.

Danmark

Portræt: Klods Hans-aktivisten Nikolaj Kirk kan blive en valgtrussel for Frank Jensen

Det er en vildmand kendt fra tv mod en habitklædt mand fra magtens korridorer, der tørner sammen i fighten om boliger på Amager Fælled.

Danmark
FOR ABONNENTER

Portrættet af Nikolaj Kirk er skrevet før, Frank Jensen 20. september meddeler, at han vil undersøge, om det udskældte boligbyggeri på Amager Fælled kan opføres et andet sted.

»Kære Frank Jensen, hvorfor skal der bygges på det grønneste sted, vi har, i hele vores kommune?«

Fra kokken Nikolaj Kirks side er sagen klar. Det er natur versus byggeri. Fredede arter af salamandere og frøer, vilde orkideer og hjertegræs, der bliver »nedslaget« og »kvast«, hvis byggeplanerne på en lille del af Københavns strandeng bliver realiseret. Fra kommunal side, fra Frank Jensens kontor, handler det om, at sølle seks procent af Amager Fælled ud fra en 25 år gammel aftale nu skal bebygges for at skabe flere boliger.

Det er en vildmand kendt fra tv mod en habitklædt mand fra magtens korridorer. Og Nikolaj Kirk står stærkt i sit ringhjørne. Det virker, når mere end 100.000 via Facebook ser ham sidde på hug og med bekymret mine fremvise tudser med tarmene hængende ud af en opflænset mave, fordi By & Havns bæltekøretøj har slået en bræmme af strandengen ned, som han gjorde mandag aften. Det vurderer Astrid Haug, der tidligere har været pressechef på Københavns rådhus og nu rådgiver om digital kommunikation.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce