Amager Fælled er så stor, at man inde i den godt kan få tankerne væk fra, at man er midt i en storby.
Foto: Finn Frandsen

Amager Fælled er så stor, at man inde i den godt kan få tankerne væk fra, at man er midt i en storby.

Danmark

Københavnerne skændes: Her er ti ikke særlig rigtige påstande om Amager Fælled, frøer og fredning

Kampen om et lille stykke vild natur midt i hovedstaden er i fuld gang. Politiken gennemgår påstandene en for en.

Danmark
FOR ABONNENTER

Et lille stykke fredeligt dansk urnatur midt i landets hovedstad  er blevet en politisk slagmark, hvor det flyver med afrevne paddelemmer -  og påstande som ikke altid er lige rigtige.

Planerne om at opføre 2.500 boliger på Amager Fælled har bare inden for den sidste uges tid ført til, at entreprenørmaskiner har kørt fredede spidssnudede frøer ihjel. Såkaldte »bregneaktivister« har begået hærværk mod teknisk udstyr, der bruges ved forberedelse til byggeriet.

En presset overborgmester Frank Jensen udvandrede midt i et tv-interview om byggeriet, fordi intervieweren »kører i ring«, som han sagde. Og en  medarbejder fra Københavns byudviklingsselskab By & Havn gav aktivisterne fuckfingeren.

Hvis nogen undervejs i diskussionen bruger det gamle udtryk »Ama'r halshug« for at understrege, at de taler sandt, har det en vis historisk relevans - for Amager Fælled blev brugt som henrettelsesplads frem til 1845.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce