I september 1983 – under Hells Angels krig mod ’Bullshit’ – dræbte ’Blondie’ - Bent Svane Nielsen - to dødsfjender på værtshuset Søpromenaden på Østerbro i København. 

Han fik 16 års fængsel.

"Det flød med blod både inden i og foran værtshuset Søpromenaden efter det drabelige slagsmål mellem Hells Angels og Bullshit , hvor 2 blev dræbt. Her søger politiets teknikere efter spor.

I september 1983 – under Hells Angels krig mod ’Bullshit’ – dræbte ’Blondie’ - Bent Svane Nielsen - to dødsfjender på værtshuset Søpromenaden på Østerbro i København. Han fik 16 års fængsel. "Det flød med blod både inden i og foran værtshuset Søpromenaden efter det drabelige slagsmål mellem Hells Angels og Bullshit , hvor 2 blev dræbt. Her søger politiets teknikere efter spor.

Søpromenaden: Dobbeltdrabet i 1983 der ændrede reglerne

Indtil september 1983 blev bandekrigen i København ikke taget alvorligt. Men en sen nat ringede en person på værtshuset Søpromenaden til rockergruppen Hells Angels og fortalte, at medlemmer af Bullshit netop var dukket op. Det blodige opgør, der fulgte, blev et vendepunkt i den første danske rockerkrig, som kom til at ændre politiets arbejde og med tiden dansk lovgivning. I den dokumentariske bog ’Bullshit’ fortæller Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen historien om den første væbnede bandekrig. Dette er et bearbejdet kapitel fra bogen, der udkommer i næste uge.

FOR ABONNENTER

Blod lever, når det løber og lander på gulvet, det iltes, koagulerer og formørkes. Og det var netop blodet, mængden af det og lugten, det begyndte at afgive, der gjorde gerningsstedet usædvanligt.

På natværtshuset Restaurant Søpromenaden lå det i store klæbrige pytter på gulvet, og stanken i det normalt røgfyldte rum betød, at kriminalassistent Frank Bøgh siden huskede natten til 24. september 1983.

»Det stank ligesom på et slagteri, en fad og underlig lugt. Og de færreste forestiller sig, hvor meget det sviner, hvis du snitter en halspulsåre over eller laver et dybt stik, så aorta skæres over«.

Da Frank Bøgh ankom, var hans kolleger i drabsafdelingen allerede til stede og i gang med arbejdet. Han var selv ansat i en specialenhed i politiet og var kørt mod Lille Triangel på Østerbro midt om natten for at hjælpe med informationer om de to rockergrupper, der nu lå i indbyrdes krig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce