Jan Holm Nielsen og Palle Bisgaard fra 3F's Byggegruppe kræver 14,5 millioner kroner i bod fra det italienske firma Solesi.
Foto: Jens Dresling

Jan Holm Nielsen og Palle Bisgaard fra 3F's Byggegruppe kræver 14,5 millioner kroner i bod fra det italienske firma Solesi.

Danmark

Arbejdere siger, at det har kostet at afsløre lønfusk: »Jeg står i den sorte bog«

Italienske arbejdere siger, at de er sortlistet efter at have fortalt om lønsnyd i italiensk firma efter Dongs - det nuværende Ørsted - udbygning af olieterminalen i Fredericia. Det afviser det italienske firma Solesi. Nu rejser 3F krav om yderligere 14,5 millioner kroner i bod fra firmaet.

Danmark
FOR ABONNENTER

Otte italienske arbejdere har ventet i tre år på at få 400.000 kroner, som de er blevet tilkendt i den danske voldgiftsret efter ombygningen af olieterminalen i Fredericia. Men det italienske firma Solesi nægter at betale – og nu fortæller arbejderne, at de er sortlistet og forfulgt på Sicilien, hvor firmaet kommer fra.

Én har været nødt til at arbejde i Norditalien, en anden i Tyskland og en tredje lever på gaden, og de andre går fra det ene løse job efter det andet. De søger arbejde uden for Sicilien, for de er ikke velset på de lokale virksomheder.

Som en af dem, der stadig er på øen, formulerer det overfor Politiken:

»Jeg står i den sorte bog hos virksomhederne på Sicilien«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce