I øjeblikket holder George Diemer til i en fyrkælder med to andre hjemløse i Moabit. Der er i det mindste varmt.
Foto: Erik Jensen

I øjeblikket holder George Diemer til i en fyrkælder med to andre hjemløse i Moabit. Der er i det mindste varmt.

Danmark

George fra Berlin: »Man tror jo hele tiden, at det bare er en kort fase«

Mindst 10.000 mennesker lever uden bolig i Berlin. En af dem er George, der for tiden sover med to andre i en fyrkælder.

Danmark
FOR ABONNENTER

Da sommeren gik på hæld, og bladede dryssede fra træerne og lagde sig som kulørte tæpper i gaderne, blev han bekymret.

Hvordan holder man varmen i et koldt efterår og i en af de lange, frysende Berlin-vintre, han havde hørt så meget om? Og hvad med fremtiden? Kan man vænne sig til at være hjemløs? Er der en horisont med gode muligheder, når der slet ikke er nogen udsigt?

»Det tænkte jeg meget over dengang, men nu lever jeg bare. Som hjemløs. Det er det, jeg er, og jeg har lært at sige det uden at være flov. Jeg fortæller det også til gamle venner, hvis de finder mig på Facebook«.

George Diemer smiler hen over de tomme tallerkener, hvorfra hver en mundfuld af dagens gryderet er skrabet op. Men det er, som om glæden aldrig rigtig når op til det stille smil eller de brune øjne. Dertil er der alt for meget »Scheisse« i den tilværelse, den faglærte smed på 37 år bakser med lige nu.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce