Alle Brittas ting ligger i hendes Christianiacykel, som hun har fået af sin søn og svigerdatter. Pelsen har Britta netop fået af en dame fra området.
Foto: Helene Navne

Alle Brittas ting ligger i hendes Christianiacykel, som hun har fået af sin søn og svigerdatter. Pelsen har Britta netop fået af en dame fra området.

Danmark

Hjemløse Britta: »Må vi godt få nogle flere offentlige toiletter, tak?«

Hvis Britta Larsen fik et hjem, ville hun blive konfronteret med jobcentre, krav og gammel gæld, og det er værre end livet på gaden, mener hun.

Danmark
FOR ABONNENTER

Hvis nogen synes, jeg virker truende, risikerer jeg, at politiet kan bestemme, at jeg ikke må komme her på Østerbro mere. Hvad skal det nytte? De må hellere give mig adgangsforbud de steder, hvor der er jobcentre, politi, fængsler – alle de her væmmelige ting. Haha«.

»Folk, jeg møder, ser ikke ud, som om at jeg virker truende. Jo måske på grund af mit hår. Det tager en halv time at rede det ud. Og jeg gider næsten ikke, for om lidt tager jeg halstørklæde og hue på igen, og så filtrer det hele til igen«.

»Vi må ikke slå lejr. Men hvad gør alle hjemløse? De slår lejr. Og sovende mennesker, er de virkelig det farligste i verden? Jeg fortæller aldrig, præci, hvor jeg sover, for så sover jeg der jo ikke mere. Så kommer der andre hjemløse og tager pladsen eller larmer og bliver smidt væk«.

»Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, siger man. Men det passer nok også på skidtfolk. Jeg er selv alkoholiker og drikker, men når jeg slår lejr, er det for at sove og slappe af. Eller spille bipbip-spil på min telefon«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce