Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Medlemmer gider godt betale til Ny Alliance

Talrige spekulationer om snyd med medlemstallet på nyalliance.dk er gjort til skamme – omkring 8.000 har allerede betalt.

Gem til liste

Det er ikke kun snyd.

Selv om Marianne Jelved, Anders And og denne signatur er blevet meldt ind i Ny Alliance på det nystiftede partis hjemmeside uden at have bedt om det, er der også mange reelle tilmeldinger.

Tæt på DF
Pressechef i partiet Ingrid Reumert oplyser til politiken.dk, at 8.000 medlemmer ud af de knap 16.000 tilmeldte på hjemmesiden nu har betalt.

Dermed er partiet, hvad angår medlemstal, næsten lige så stort som Dansk Folkeparti, der har 8.500 medlemmer.

Selv om partiets tre stiftere er udbrydere fra Det Radikale Venstre (Naser Khader og Anders Samuelsen) og Det Konservative Folkeparti (Gitte Seeberg), ser det dog ikke ud til, at tilstrømningen af medlemmer kommer fra de to partier.

De radikale har ganske vist oplevet usædvanligt mange udmeldinger siden i mandags, men det er stadig »kun« 275 personer, det drejer sig om. Samtidig er der kommet 140 nye medlemmer til, oplyser Tomas Bech Madsen, organisationskonsulent i Det Radikale Venstre, til politiken.dk.

Det Konservative Folkeparti har haft 37 udmeldinger og 24 indmeldinger, siden det nye parti dukkede frem, hvilket er »ganske normalt«, oplyser generalsekretær Morten Bangsgaard til politiken.dk.

En populær and
Selv om mange af de nye medlemmer i Ny Alliance altså har vist sig at være reelle nok, er der stadig knap 16.000 registrerede medlemmer på hjemmesiden - dobbelt så mange som de, der har betalt kontingentet på 200 kroner.

Firmaet CeroMedia.dk – der består af to gymnasieelever – står for hjemmesiden, og de rydder hele tiden op i tilmeldingerne. Det går blandt andet ud på at slette åbenlyst falske navne.

Især Anders And har været et populært alias for spøgefugle, efter at Naser Khader i medierne udtalte, at tilmeldingerne var reelle og med navn og adresse, så »det var ikke Anders And, der meldte sig ind«.

Forebygger massespam
For at hjælpe med at bekæmpe spammere har CeroMedia.dk nu indført en kontrol, hvor man skal indtaste en række tal, der ikke kan læses af en computer, der er forprogrammeret til at masseindmelde spam-medlemmer, fortæller Michael Mortensen, medejer af CeroMedia.dk.

I øjeblikket er antallet af betalende medlemmer kun det halve af de tilmeldte på hjemmesiden. Så der må stadig være ret mange falske tilmeldinger?

»Det vil jeg ikke mene. Folk skal også lige have tid til at betale«, siger Michael Mortensen.

Jeg skrev for et par dage siden historien om, hvordan I kæmpede mod snydetilmeldinger. Kort efter var der en læser, der tilmeldte mig for sjov. Hvordan kan I gennemskue den form for snyd?

»Vi samarbejder jo med Ny Alliance, som registrerer indbetalingerne. Så efter nogle uger, så ser vi på, hvem der har betalt, og hvis betalingen ikke er registreret, så sletter vi tilmeldingen«.

Michael Mortensen kan dog ikke oplyse, hvor længe, der præcist går, før ufrivilligt tilmeldte bliver slettet fra listen.

Hjemmesiden er i øjeblikket lukket for tilmeldinger, men »det er ikke på grund af spam«, lyder det.

PolitikenPlus
 • Kirsebærtræ Kan noget i naturen være så lyserødt? Kan livet? I Danmark er farven på de japanske kirsebærtræer næsten surrealistisk i april.

  Pluspris 1.650 kr. Alm. pris 1.900 kr. Køb
 • Trøje til ham Varm, klassisk og anvendelig striktrøje til ham. Trøjen er med rund hals, og er lavet i en fin garnkvalitet af marinould . Den er produceret i Italien, og bag mærket Room No. 101 står Klaus Samsø.

  Pluspris 549 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
 • Brændeholder Få styr på brændestablen med denne brændeholder med tilhørende opsamlingsbakke i stål. Holderen er lavet i pulverlakeret stål, og måler 60 x 42 x 31 cm.

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 800 kr. Køb
 • Rasmus Bjerg Solo Så er det her! Showet verden har ventet på. Nu får du endelig Rasmus Bjerg helt alene!

  Pluspris 150 kr. Alm. pris 275 kr. Køb