Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Medlemmer gider godt betale til Ny Alliance

Talrige spekulationer om snyd med medlemstallet på nyalliance.dk er gjort til skamme – omkring 8.000 har allerede betalt.

Gem til liste

Det er ikke kun snyd.

Selv om Marianne Jelved, Anders And og denne signatur er blevet meldt ind i Ny Alliance på det nystiftede partis hjemmeside uden at have bedt om det, er der også mange reelle tilmeldinger.

Tæt på DF
Pressechef i partiet Ingrid Reumert oplyser til politiken.dk, at 8.000 medlemmer ud af de knap 16.000 tilmeldte på hjemmesiden nu har betalt.

Dermed er partiet, hvad angår medlemstal, næsten lige så stort som Dansk Folkeparti, der har 8.500 medlemmer.

Selv om partiets tre stiftere er udbrydere fra Det Radikale Venstre (Naser Khader og Anders Samuelsen) og Det Konservative Folkeparti (Gitte Seeberg), ser det dog ikke ud til, at tilstrømningen af medlemmer kommer fra de to partier.

De radikale har ganske vist oplevet usædvanligt mange udmeldinger siden i mandags, men det er stadig »kun« 275 personer, det drejer sig om. Samtidig er der kommet 140 nye medlemmer til, oplyser Tomas Bech Madsen, organisationskonsulent i Det Radikale Venstre, til politiken.dk.

Det Konservative Folkeparti har haft 37 udmeldinger og 24 indmeldinger, siden det nye parti dukkede frem, hvilket er »ganske normalt«, oplyser generalsekretær Morten Bangsgaard til politiken.dk.

En populær and
Selv om mange af de nye medlemmer i Ny Alliance altså har vist sig at være reelle nok, er der stadig knap 16.000 registrerede medlemmer på hjemmesiden - dobbelt så mange som de, der har betalt kontingentet på 200 kroner.

Firmaet CeroMedia.dk – der består af to gymnasieelever – står for hjemmesiden, og de rydder hele tiden op i tilmeldingerne. Det går blandt andet ud på at slette åbenlyst falske navne.

Især Anders And har været et populært alias for spøgefugle, efter at Naser Khader i medierne udtalte, at tilmeldingerne var reelle og med navn og adresse, så »det var ikke Anders And, der meldte sig ind«.

Forebygger massespam
For at hjælpe med at bekæmpe spammere har CeroMedia.dk nu indført en kontrol, hvor man skal indtaste en række tal, der ikke kan læses af en computer, der er forprogrammeret til at masseindmelde spam-medlemmer, fortæller Michael Mortensen, medejer af CeroMedia.dk.

I øjeblikket er antallet af betalende medlemmer kun det halve af de tilmeldte på hjemmesiden. Så der må stadig være ret mange falske tilmeldinger?

»Det vil jeg ikke mene. Folk skal også lige have tid til at betale«, siger Michael Mortensen.

Jeg skrev for et par dage siden historien om, hvordan I kæmpede mod snydetilmeldinger. Kort efter var der en læser, der tilmeldte mig for sjov. Hvordan kan I gennemskue den form for snyd?

»Vi samarbejder jo med Ny Alliance, som registrerer indbetalingerne. Så efter nogle uger, så ser vi på, hvem der har betalt, og hvis betalingen ikke er registreret, så sletter vi tilmeldingen«.

Michael Mortensen kan dog ikke oplyse, hvor længe, der præcist går, før ufrivilligt tilmeldte bliver slettet fra listen.

Hjemmesiden er i øjeblikket lukket for tilmeldinger, men »det er ikke på grund af spam«, lyder det.

PolitikenPlus
 • Aftensol over Grønland De havde været dybt inde i en fjord på den grønlandske sydvestkyst. Og besøgt en sælfangerfamilie.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb
 • Merry Christmas, Baby DR Big Bandet afslutter 2014 for fuld julemusik. Solisterne Sinne Eeg og Mads Mathias, som efter hånden er blevet kære gengangere med bandet, vil føre os til tops på julehumørbarometret?

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 295 kr. Køb
 • Skænkeprop til vin Elegant dekanteringsprop lavet i glas, der passer til alle vinflasker. Proppen ilter automatisk vinen, når den serveres. Og så klæder den flasken!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 149 kr. Køb
 • Halstørklæde Morderne og trendy tørklæde, med et smukt leopard mønster i de flotte klassiske farver, sort, mørkegrå og lysegrå. Tørklædet er stort og fyldigt, og passer perfekt til de kolde tider.

  Pluspris 279 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
 • DAX hvalp DAX er historien om en lille hund som ikke blot er 'Danish design' af navn. Den er rent faktisk fremstillet her i Danmark ? af træ fra bæredygtig skovdrift.

  Pluspris 545 kr. Alm. pris 645 kr. Køb