Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Fighters+Lovers dømt for terrorstøtte

Østre Landsret har dømt seks tiltalte fra t-shirt-firmaet Fighters+Lovers. Fortjenesten konfiskeres.

Gem til liste

Landsrettens dom

Seks tiltalte fra gruppen Fighters+Lovers blev i dag i Østre Landsret dømt for at støtte terrorisme.

 • To blev idømt seks måneders fængsel.
 • To andre blev idømt fire måneders fængsel.
 • De to sidste idømt 60 dages fængsel.
 • Straffene blev for de fire sidstnævnte gjort betingede med et års prøvetid.
 • En blev frifundet.

Det var regulær terrorstøtte, da gruppen Fighters+Lovers solgte t-shirts og sendte overskuddet videre til PFLP og FARC.

Østre Landsret har netop givet to tiltalte seks måneders fængsel for terrorstøtte, mens fire andre fik betingede domme, mens en enkelt blev frifundet.

Terror ikke rettet mod regeringen
I byretten blev de syv tiltalte frifundet med den begrundelse, at vel var der tale om terrorbevægelser, men det var ikke bevist, at deres mål var at vælte regeringerne eller true befolkningerne.

Og i straffelovens paragraf 114 kræves, at det er målet med handlingerne. Derfor kunne Fighters+Lovers' bagmænd ikke dømmes skyldige, fastslog retten.

Landsret: Mange civile ofre
Men det var fem af de seks landsretsdommere uenige med byretten i. De vurderer, at palæstinensiske PFLP og colombianske FARC er terroroganisationer, som har til formål at destabilisere regeringerne i Israel og Colombia.

Landsretten lagde vægt på, at der har været mange cilvile ofre for aktioner fra FARC og PFLP. Flertallet af dommerne mente ikke, at det bør frikende Fighters+Lovers, at overskuddet fra t-shirt-salget skulle gå til fredsommelige ting som et trykkeri og en radiostation.

Ville sende penge til PFLP og Farc
Sagen begyndte, da en gruppe mennesker under firmanavnet Fighters+Lovers (Krigere og Elskere, red.) i januar 2006 begyndte at sælge t-shirts med logoerne for PFLP og Farc. De kostede 170 kroner stykket, hvoraf firmaet ville sende 37 kroner til en af de to terrororganisationer.

De er begge på EU's officielle liste over terrorbevægelser, så politiet skred ind og beslaglagde 24.982 kroner og otte usolgte t-shirts. De penge bliver nu konfiskeret efter landsretten dom.

Kritik fra menneskeretsorganisationer
PFLP er berygtet for blandt andet flykapringer og bombeterror, mens Farc ifølge menneskeretsorganisationen Human Rights Watch er involveret i eksempelvis gidseltagninger og bombeangreb mod lokalbefolkningen i Colombia.

Amnesty har kritiseret Farc for overlagte drab på civile og på nogle af de gidsler, organisationen har bortført.

Støtte en solidaritetserklæring
Op til domsafsigelsen sagde en talsmand for Fighters+Lovers, Ulrik Kohl, at målet med det kontroversielle t-shirtsalg var at gøre op med terrorbegrebet.

»Vi har gjort det for at gøre opmærksom på, at frihedskamp ikke er terrorisme, og at solidaritet ikke skal gøres til en forbrydelse«, sagde han inden landsretsdommen.

PolitikenPlus
 • Kirsebærtræ Kan noget i naturen være så lyserødt? Kan livet? I Danmark er farven på de japanske kirsebærtræer næsten surrealistisk i april.

  Pluspris 1.650 kr. Alm. pris 1.900 kr. Køb
 • Trøje til ham Varm, klassisk og anvendelig striktrøje til ham. Trøjen er med rund hals, og er lavet i en fin garnkvalitet af marinould . Den er produceret i Italien, og bag mærket Room No. 101 står Klaus Samsø.

  Pluspris 549 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
 • Brændeholder Få styr på brændestablen med denne brændeholder med tilhørende opsamlingsbakke i stål. Holderen er lavet i pulverlakeret stål, og måler 60 x 42 x 31 cm.

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 800 kr. Køb
 • Rasmus Bjerg Solo Så er det her! Showet verden har ventet på. Nu får du endelig Rasmus Bjerg helt alene!

  Pluspris 150 kr. Alm. pris 275 kr. Køb