Annonce
Annonce
Danmark

Fighters+Lovers dømt for terrorstøtte

Østre Landsret har dømt seks tiltalte fra t-shirt-firmaet Fighters+Lovers. Fortjenesten konfiskeres.

Gem til liste

Landsrettens dom

Seks tiltalte fra gruppen Fighters+Lovers blev i dag i Østre Landsret dømt for at støtte terrorisme.

 • To blev idømt seks måneders fængsel.
 • To andre blev idømt fire måneders fængsel.
 • De to sidste idømt 60 dages fængsel.
 • Straffene blev for de fire sidstnævnte gjort betingede med et års prøvetid.
 • En blev frifundet.

Det var regulær terrorstøtte, da gruppen Fighters+Lovers solgte t-shirts og sendte overskuddet videre til PFLP og FARC.

Østre Landsret har netop givet to tiltalte seks måneders fængsel for terrorstøtte, mens fire andre fik betingede domme, mens en enkelt blev frifundet.

Terror ikke rettet mod regeringen
I byretten blev de syv tiltalte frifundet med den begrundelse, at vel var der tale om terrorbevægelser, men det var ikke bevist, at deres mål var at vælte regeringerne eller true befolkningerne.

Og i straffelovens paragraf 114 kræves, at det er målet med handlingerne. Derfor kunne Fighters+Lovers' bagmænd ikke dømmes skyldige, fastslog retten.

Landsret: Mange civile ofre
Men det var fem af de seks landsretsdommere uenige med byretten i. De vurderer, at palæstinensiske PFLP og colombianske FARC er terroroganisationer, som har til formål at destabilisere regeringerne i Israel og Colombia.

Landsretten lagde vægt på, at der har været mange cilvile ofre for aktioner fra FARC og PFLP. Flertallet af dommerne mente ikke, at det bør frikende Fighters+Lovers, at overskuddet fra t-shirt-salget skulle gå til fredsommelige ting som et trykkeri og en radiostation.

Ville sende penge til PFLP og Farc
Sagen begyndte, da en gruppe mennesker under firmanavnet Fighters+Lovers (Krigere og Elskere, red.) i januar 2006 begyndte at sælge t-shirts med logoerne for PFLP og Farc. De kostede 170 kroner stykket, hvoraf firmaet ville sende 37 kroner til en af de to terrororganisationer.

De er begge på EU's officielle liste over terrorbevægelser, så politiet skred ind og beslaglagde 24.982 kroner og otte usolgte t-shirts. De penge bliver nu konfiskeret efter landsretten dom.

Kritik fra menneskeretsorganisationer
PFLP er berygtet for blandt andet flykapringer og bombeterror, mens Farc ifølge menneskeretsorganisationen Human Rights Watch er involveret i eksempelvis gidseltagninger og bombeangreb mod lokalbefolkningen i Colombia.

Amnesty har kritiseret Farc for overlagte drab på civile og på nogle af de gidsler, organisationen har bortført.

Støtte en solidaritetserklæring
Op til domsafsigelsen sagde en talsmand for Fighters+Lovers, Ulrik Kohl, at målet med det kontroversielle t-shirtsalg var at gøre op med terrorbegrebet.

»Vi har gjort det for at gøre opmærksom på, at frihedskamp ikke er terrorisme, og at solidaritet ikke skal gøres til en forbrydelse«, sagde han inden landsretsdommen.

PolitikenPlus
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Hovedtelefon Plattan Plattan er designet til at være den perfekte klassiske hovedtelefon med alle de ekstra funktioner, der gør det ud over hvad en statisk hovedtelefon ville tilbyde - en fuld størrelse on-ear-model.

  Pluspris 410 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • Wild Card Køb Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 755 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2015 ? både sommer, i efteråret og til det hyggelige julemarked. Og du får turpas på, hvergang du besøger haven.

  Pluspris 755 kr. Alm. pris 890 kr. Køb
 • Slimline quick fix Figuren er typisk for det, som Louise Hindsgavl står for. For hun er ikke til porcelænets traditionelle repertoire af glaserede yndigheder: hyrdedrenge, frøkner, muslingeskaller, konkylier etc.

  Pluspris 1.800 kr. Alm. pris 2.250 kr. Køb
 • Børnevippe Denne vippe giver børnene en bedre koordination og balanceevne. Derudover giver den også en social læring, da vippen kun kan benyttes via teamwork af to børn. Kan bruges både uden- og indendørs.

  Pluspris 2.649 kr. Alm. pris 3.119 kr. Køb