Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Fighters+Lovers dømt for terrorstøtte

Østre Landsret har dømt seks tiltalte fra t-shirt-firmaet Fighters+Lovers. Fortjenesten konfiskeres.

Gem til liste

Landsrettens dom

Seks tiltalte fra gruppen Fighters+Lovers blev i dag i Østre Landsret dømt for at støtte terrorisme.

 • To blev idømt seks måneders fængsel.
 • To andre blev idømt fire måneders fængsel.
 • De to sidste idømt 60 dages fængsel.
 • Straffene blev for de fire sidstnævnte gjort betingede med et års prøvetid.
 • En blev frifundet.

Det var regulær terrorstøtte, da gruppen Fighters+Lovers solgte t-shirts og sendte overskuddet videre til PFLP og FARC.

Østre Landsret har netop givet to tiltalte seks måneders fængsel for terrorstøtte, mens fire andre fik betingede domme, mens en enkelt blev frifundet.

Terror ikke rettet mod regeringen
I byretten blev de syv tiltalte frifundet med den begrundelse, at vel var der tale om terrorbevægelser, men det var ikke bevist, at deres mål var at vælte regeringerne eller true befolkningerne.

Og i straffelovens paragraf 114 kræves, at det er målet med handlingerne. Derfor kunne Fighters+Lovers' bagmænd ikke dømmes skyldige, fastslog retten.

Landsret: Mange civile ofre
Men det var fem af de seks landsretsdommere uenige med byretten i. De vurderer, at palæstinensiske PFLP og colombianske FARC er terroroganisationer, som har til formål at destabilisere regeringerne i Israel og Colombia.

Landsretten lagde vægt på, at der har været mange cilvile ofre for aktioner fra FARC og PFLP. Flertallet af dommerne mente ikke, at det bør frikende Fighters+Lovers, at overskuddet fra t-shirt-salget skulle gå til fredsommelige ting som et trykkeri og en radiostation.

Ville sende penge til PFLP og Farc
Sagen begyndte, da en gruppe mennesker under firmanavnet Fighters+Lovers (Krigere og Elskere, red.) i januar 2006 begyndte at sælge t-shirts med logoerne for PFLP og Farc. De kostede 170 kroner stykket, hvoraf firmaet ville sende 37 kroner til en af de to terrororganisationer.

De er begge på EU's officielle liste over terrorbevægelser, så politiet skred ind og beslaglagde 24.982 kroner og otte usolgte t-shirts. De penge bliver nu konfiskeret efter landsretten dom.

Kritik fra menneskeretsorganisationer
PFLP er berygtet for blandt andet flykapringer og bombeterror, mens Farc ifølge menneskeretsorganisationen Human Rights Watch er involveret i eksempelvis gidseltagninger og bombeangreb mod lokalbefolkningen i Colombia.

Amnesty har kritiseret Farc for overlagte drab på civile og på nogle af de gidsler, organisationen har bortført.

Støtte en solidaritetserklæring
Op til domsafsigelsen sagde en talsmand for Fighters+Lovers, Ulrik Kohl, at målet med det kontroversielle t-shirtsalg var at gøre op med terrorbegrebet.

»Vi har gjort det for at gøre opmærksom på, at frihedskamp ikke er terrorisme, og at solidaritet ikke skal gøres til en forbrydelse«, sagde han inden landsretsdommen.

PolitikenPlus
 • Nøddeknækker Et simpelt og smart design i silikone. Den tyske designtrio Ding3000 har skabt en nøddeknækker for Normann Copenhagen, som er nytænkende i sit design. Nutcracker ligger godt i hånden og nem at bruge.

  Pluspris 249 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Smilet Poul Holck (1939-2002) dansk tegner.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 165 kr. Køb
 • Forbidden Desert Stærkt strategispil for hele familien.

  Pluspris 240 kr. Alm. pris 280 kr. Køb
 • Vinterfrakke til hende Didriksons duffelcoat til damer - designet med typisk svensk omhu for funktionalitet og detaljer.

  Pluspris 1.869 kr. Alm. pris 2.199 kr. Køb
 • DAX skammel DAX er historien om en lille hund som ikke blot er 'Danish design' af navn. Den er rent faktisk fremstillet her i Danmark ? af træ fra bæredygtig skovdrift.

  Pluspris 969 kr. Alm. pris 1.145 kr. Køb