Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Indvandrere står oftest bag homochikane

Det er primært unge mænd med anden etnisk baggrund, som chikanerer os, lyder det fra homomiljøet.

Gem til liste

Vil man homofobien til livs, bør man forebygge i indvandrermiljøer. Så klar er meldingen fra det homoseksuelle miljø i hovedstaden, som beretter om chikanerier.

»Det er andengenerationsindvandrere, som står bag chikanen. Det er, hvad jeg ser, og det er også, hvad jeg hører fra andre i miljøet«, siger Torben Rasmussen, ejer af Centralhjørnet, som er et værtshus henvendt til homoseksuelle.

Biler generer homobarer og gæster
Konkret har han hørt unge mænd med anden etnisk baggrund råbe ’bøsserøve’ og set dem kaste æg mod hans kunder.

De biler, som kører gennem Studiestræde i København og generer strædets mange homobarer og gæster, føres også af unge med anden etnisk baggrund, fortæller Carsten Elfen, der ejer barerne Jailhouse og Code.

Transkønnet undergår bestemte steder
Ifølge Carsten Elfen er der ligeledes blandt taxachaufførerne med anden etnisk baggrund nogen, som afviser at samle homoseksuelle og dragqueens op.

Kirsten Poulsen, der er transkønnet og går i byen iført kjole, paryk og lakerede negle, undgår bevidst at besøge områder, hvor mange med anden etnisk baggrund opholder sig – som eksempelvis Mjølnerparken på Nørrebro i København.

»Om det primært er frygt eller fornuft, der holder mig væk, ved jeg ikke. Men når to af mine bekendte er blevet overfaldet af unge mænd med anden etnisk baggrund, får det mig til at tænke, om deres tolerancetærskel er for lav i forhold til én som mig, der falder langt uden for deres normer«, siger Kirsten Poulsen.

Effektiv registrering af hadgrupper i Sverige
På baggrund af flere voldsepisoder mod homoseksuelle og biseksuelle i Mindeparken i Århus giver Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske følgende profil på gerningsmændene:

»Overfaldene er begået af højreekstreme unge og ekstreme unge med anden etnisk baggrund«, siger talsmand Kenneth Engberg.

LÆS ARTIKEL:Stor undersøgelse blotlægger homofobiens europakort

Homomiljøets beskrivelser svarer til de erfaringer, som svensk politi har gjort sig. I Sverige er der en mere effektiv registrering af hadforbrydelser.

»I Sverige er erfaringen, at unge mænd med anden etnisk baggrund er overrepræsenteret som gerningsmænd, hvad angår homofobiske hadforbrydelser«, siger Jesper Høg, der er projektleder for Københavns Politis indsats mod hadforbrydelser.

Informationsmateriale på andre sprog

Erfaringerne kan bruges i den forebyggende indsats i Danmark. Det bliver de dog ikke i øjeblikket.

»I første omgang henvender vi os bredt til københavnerne med en stor kampagne om hadforbrydelser. I efteråret vil vi så bruge erfaringerne derfra til muligvis at lave en mere målrettet kampagne mod bestemte grupper – heriblandt etniske minoriteter«, siger Jesper Høg.

Hvorvidt indsatsen rettes mod etniske minoriteter i efteråret er endnu ikke besluttet, men ifølge Jesper Høg vil den i givet fald kunne komme til at indeholde informationsmateriale om hadforbrydelser på andre sprog end dansk.

PolitikenPlus
 • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

  Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb
 • Vugge til dukker Farvestrålende vugge til dukken. Sengen passer til dukker helt op til 40 cm., og leveres med dyne og pude. Vuggen er lavet af gode materialer og malet med slidstærk og giftfri maling.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Cykelløb 1937 Rundt og rundt og rundt cyklede de! Billedet af de tre ryttere i foroverbøjet fart er taget af en af Politikens helt store fotografer, Holger Damgaard.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.265 kr. Køb
 • Avisholder Få styr på aviserne med en we avisholder. Holderen er lavet i pulverlakeret stål, og måler 29 x 42 x 31 cm., så en Politiken passer perfekt i.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Ur, unisex *Bulbul er navnet på en fugl, en lille fugl med hanekam og et oppustet ego. På samme tid er det også navnet på nattergalen i persisk og indisk poesi.

  Pluspris 2.125 kr. Alm. pris 2.500 kr. Køb