Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Indvandrere står oftest bag homochikane

Det er primært unge mænd med anden etnisk baggrund, som chikanerer os, lyder det fra homomiljøet.

Gem til liste

Vil man homofobien til livs, bør man forebygge i indvandrermiljøer. Så klar er meldingen fra det homoseksuelle miljø i hovedstaden, som beretter om chikanerier.

»Det er andengenerationsindvandrere, som står bag chikanen. Det er, hvad jeg ser, og det er også, hvad jeg hører fra andre i miljøet«, siger Torben Rasmussen, ejer af Centralhjørnet, som er et værtshus henvendt til homoseksuelle.

Biler generer homobarer og gæster
Konkret har han hørt unge mænd med anden etnisk baggrund råbe ’bøsserøve’ og set dem kaste æg mod hans kunder.

De biler, som kører gennem Studiestræde i København og generer strædets mange homobarer og gæster, føres også af unge med anden etnisk baggrund, fortæller Carsten Elfen, der ejer barerne Jailhouse og Code.

Transkønnet undergår bestemte steder
Ifølge Carsten Elfen er der ligeledes blandt taxachaufførerne med anden etnisk baggrund nogen, som afviser at samle homoseksuelle og dragqueens op.

Kirsten Poulsen, der er transkønnet og går i byen iført kjole, paryk og lakerede negle, undgår bevidst at besøge områder, hvor mange med anden etnisk baggrund opholder sig – som eksempelvis Mjølnerparken på Nørrebro i København.

»Om det primært er frygt eller fornuft, der holder mig væk, ved jeg ikke. Men når to af mine bekendte er blevet overfaldet af unge mænd med anden etnisk baggrund, får det mig til at tænke, om deres tolerancetærskel er for lav i forhold til én som mig, der falder langt uden for deres normer«, siger Kirsten Poulsen.

Effektiv registrering af hadgrupper i Sverige
På baggrund af flere voldsepisoder mod homoseksuelle og biseksuelle i Mindeparken i Århus giver Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske følgende profil på gerningsmændene:

»Overfaldene er begået af højreekstreme unge og ekstreme unge med anden etnisk baggrund«, siger talsmand Kenneth Engberg.

LÆS ARTIKEL:Stor undersøgelse blotlægger homofobiens europakort

Homomiljøets beskrivelser svarer til de erfaringer, som svensk politi har gjort sig. I Sverige er der en mere effektiv registrering af hadforbrydelser.

»I Sverige er erfaringen, at unge mænd med anden etnisk baggrund er overrepræsenteret som gerningsmænd, hvad angår homofobiske hadforbrydelser«, siger Jesper Høg, der er projektleder for Københavns Politis indsats mod hadforbrydelser.

Informationsmateriale på andre sprog

Erfaringerne kan bruges i den forebyggende indsats i Danmark. Det bliver de dog ikke i øjeblikket.

»I første omgang henvender vi os bredt til københavnerne med en stor kampagne om hadforbrydelser. I efteråret vil vi så bruge erfaringerne derfra til muligvis at lave en mere målrettet kampagne mod bestemte grupper – heriblandt etniske minoriteter«, siger Jesper Høg.

Hvorvidt indsatsen rettes mod etniske minoriteter i efteråret er endnu ikke besluttet, men ifølge Jesper Høg vil den i givet fald kunne komme til at indeholde informationsmateriale om hadforbrydelser på andre sprog end dansk.

PolitikenPlus
 • Postkasse Ny model postkasse, som er fremstillet i galvaniseret lakeret stål, og som kommer i et væld af smukke farver. Postkassen er monteret med 6 skift Rukolås.

  Pluspris 1.231 kr. Alm. pris 1.449 kr. Køb
 • Havebog Foråret 2014 udkommer ?Design din have med højbede?, af Nina Ewald. Det er den første bog på det danske marked om dette emne. ?Jeg er vild med højbede, og min egen have rummer adskillige af slagsen?.

  Pluspris 245 kr. Alm. pris 289 kr. Køb
 • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

  Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
 • Forårsjakke til ham Halifax er en jakke med karakter, tydeligt inspireret af moden i de Skandinaviske hovedstæder med de populære lodrette kviltede syninger,

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
 • Tørklæde Romantisk og eventyrligt tørklæde med forårets smukke lyse og sarte farver.

  Pluspris 369 kr. Alm. pris 449 kr. Køb