Annonce
Annonce
Danmark

Overblik: De seneste mange års overgrebssager

Her er et overblik over de seneste mange års sager om overgreb på børn.

Gem til liste

Brønderslev-sagen:
Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far blev idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år skal fire år bag tremmer. Børnene er i dag anbragt på institutioner og i familiepleje.

Sønderborg-sagen:
En 60-årig mand fra Egypten idømtes i 2010 ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til forskellige former for sex og samleje. Misbruget foregik gennem syv år i familiens hjem i Sønderborg. Her boede manden sammen med sin danske kone, som han har syv børn med, og en tysk kvinde, som han har fire børn med.

Tinglev-sagen:
En 54-årig far fra Tinglev i Sønderjylland fik i 2010 otte års fængsel for seksuelt misbrug af sin egen datter. Misbruget begyndte, da hun var 12 år. Pigens mor, der er retarderet, blev også fundet skyldig i misbrug af pigen og sine to sønner og dømmes til anbringelse på en institution.

Tønder-sagen:
En 47-årig mand idømtes i 2007 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter og for at have stillet hende til rådighed for andre mænd. Misbruget fandt sted, da pigen var 10-11 år. Pigens mor fik en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd blev idømt tilsammen 45 års fængsel for at have misbrugt pigen.

Nakskov-sagen:
En 42-årig mand fra Nakskov blev i 2010 idømt 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter, siden hun var 15 måneder gammel. Overgrebene fandt sted gennem seks år. Manden blev også dømt for at have distribueret børneporno, bl.a. billeder af datteren.

Esbjerg-sagen:
En 41-årig familiefar fra Esbjerg blev i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægtede under sagen alt, men ankede ikke dommen.

Mern-sagen:
Et plejeforældrepar fra Mern i Vordingborg Kommune er tiltalt for frihedsberøvelse, vold og vanrøgt af ni børn i perioden 1990 til 2010. Retssagen mod dem indledtes 3. januar ved Retten i Nykøbing Falster.

Hjørring:
Ved retten i Hjørring fremstilles en kvinde i grundlovsforhør i en sag om sexmisbrug af børn. Kvinden er sigtet for pædofile overgreb mod flere børn under 12 å af begge køn (januar 2012)

Rebild:
En 55-årig mand fra Nordjylland er tiltalt for at have misbrugt i alt ni børn gennem 16 år. Herunder syv af sine egne børn. Ifølge anklageskriftet startede misbruget i 1994 og fortsatte helt frem til 2010, hvor manden blev tiltalt i september. Familien flyttede til Rebild Kommune i 2005 eller 2006, hvor myndighederne fik mistanke om seksuelt misbrug af børn i familien og kontaktede politiet.

Bornholm:
Et ægtepar bliver i 2011 anholdt og sigtet for seksuelle overgreb på to piger. Den 56-årige sigtede stedfar, der de sidste 12 år har boet sammen med sin kone og to steddøtre har angiveligt forgrebet sig på pigerne over en tiårig periode.

Vejle:
Fire mænd blev i november dømt i en sag, der er blevet sammenlignet med Tøndersagen. Den 49-årige far, hans broder samt to andre mænd begik seksuelle overgreb mod faderens to døtre. Overgrebene fandt sted i en kolonihave i Vejle tilbage i 2002 og 2003. Faderen havde bl.a. lejet sin otteårige datter ud til sex for enten penge eller stoffer.

Videbæk-sagen:
En 42-årig kvinde og hendes 47-årige mand blev i landsretten idømt hver ca. fire og tre år i fængselsstraf i februar 2010 for årelangt sexmisbrug af parrets tre drenge. Den ældste søn blev anbragt pga. omsorgssvigt i 1998, men først i 2005, da den ene dreng kom til psykolog, begyndte sagens omfang at dukke op, og parret blev fængslet i 2009.

Kilde: Ritzau og Infomedia

PolitikenPlus
 • Franske Vindage På Franske Vindage 27. & 28. februar er du selv vineksperten, når du smager dig frem til dine egne femstjernede favoritter blandt mere end 200 franske vine.

  Pluspris fra 170 kr. Alm. pris fra 200 kr. Køb
 • Rem til kamera Klassisk kamerarem i kraftig læder. Remmen er forstærket med et ekstra lag læder i midten der forbedrer komforten.Længden justeres nemt efter behov. Remmen er 2,8 mm. tyk, 38 mm. bred, 61 cm. lang.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 449 kr. Køb
 • Klovnen Dette efterår udvider Lucie Kaas Gunnar Flørnings charmerende univers af træfigurer med endnu en re-lancering af en af hans klassikere fra 1950?erne: klovnen.

  Pluspris 199 kr. Alm. pris 249 kr. Køb
 • Flickball Solidt og ekslusivt udført læringsspil til børn.

  Pluspris 599 kr. Alm. pris 1.245 kr. Køb
 • Halstørklæde Morderne og trendy tørklæde, med et smukt leopard mønster i de flotte klassiske farver, sort, mørkegrå og lysegrå. Tørklædet er stort og fyldigt, og passer perfekt til de kolde tider.

  Pluspris 279 kr. Alm. pris 349 kr. Køb