Annonce
Annonce
Danmark

To mænd er sigtet for medvirken til skyderier i København

Den formodede gerningsmand bag weekendens angreb havde formodentlig medskyldige.

Terror i København

Fire mænd har været tiltalt for at have medvirket til terror ved at have hjulpet gerningsmanden før skyderiet mod synagogen sidste år og ved at bortskaffe det våben, der var benyttet ved angrebet på et møde om ytringsfriheden kort forinden. De blev frifundet af Københavns Byret.

Det værste angreb på dansk jord i nyere tid kostede to civile ofre livet og førte til, at seks betjente blev såret .

Lørdag 14. februar 2015 klokken 15.33 angreb Omar El-Hussein et møde om ytringsfrihed, der foregik i kulturhuset Krudttønden på Østerbro. En bliver dræbt og fire betjente såret.

Natten til søndag cirka klokken 00.45 slår terroristen til mod synagogen i Krystalgade. En frivillig vagt myrdes og to politifolk såres.

Nogle timer senere dræbes gerningsmanden under en skudveksling med politiet på Svanevej ved Nørrebro Station.

To mænd er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. De sigtes for medvirken til angrebene i weekenden ved Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade.

De to mænd sigtes for at hjælpe den formodede gerningsmand, 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, med at skaffe våben af vejen og for at hjælpe med at gemme den formodede gerningsmand på et tilflugtssted.

LÆS OGSÅ Gerningsmand snød politiet ved at spille fuld foran synagoge

De sigtes efter straffelovens paragraf 23 for medvirken til manddrab og for forsøg på medvirken til manddrab.

Ikke sigtet for terror

De to mænd blev anholdt under politiets ransagninger i København søndag. Den ene blev anholdt søndag klokken 8.14, den anden søndag klokken 14.50.

Begge nægter sig skyldige i anklagerne.

LÆS OGSÅ Grafik: Angrebene mod Krudttønden og Krystalgade og afslutningen på Svanevej

Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for den ene af de sigtede, bekræfter over for Politiken, at to mænd er sigtet for medvirken til drab. De to mænd er ikke sigtet for medvirken til terror.

Politiet beder i en pressemeddelelse borgerne om hjælp.

Vidner efterlyses

Politiet søger blandt andet vidner omkring gerningsmandens færden til det første gerningssted på Serridslevvej 2 på Østerbro (kulturhuset Krudttønden, red.).

»Vi vil meget gerne i kontakt med flere vidner, som har bemærket gerningsmanden. I særlig grad i vidner, der har bemærket den formodede gerningsmand på hans færden mod det første gerningssted – altså før lørdag kl. 15.30«, skriver politiet.

LÆS OGSÅ Overblik: Her er der mindehøjtideligheder i dag

Politiet søger også vidner, der kan have informationer om den formodede gerningsmands færden mellem kl. 16.37 lørdag og kl. 04.55 søndag nat.

I forbindelse med grundlovsforhøret er der nedlagt navneforbud mod de to sigtede.

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at de to mænd er sigtet for at skaffe de våben, den formodede gerningsmand angiveligt har brugt ved angrebene. De er ikke sigtet for at skaffet det automatvåben, der blev anvendt ved det første angreb. Hvorvidt de spiller en rolle i forbindelse med den formodede gerningsmands to pistoler, er der usikkerhed omkring.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce