Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Kommunister negler Søvndals hjemmeside

Officiel hjemmeside for EU-formandsskabet er forvandlet til EU-kritisk side.

Gem til liste

Kommunistisk Parti har lanceret en EU-kritisk hjemmeside, der til punkt og prikke bygger på samme layout som den officielle hjemmeside for det danske EU-formandskab.

I en pressemeddelelse på den falske hjemmeside udgiver kommunisterne sig for at være den danske regering, der ønsker at bruge formandskabet til at skabe debat mellem EU-kritikerne og tilhængerne.

»Derfor lancerer regeringen i dag en opsigtsvækkende ny kampagneside for det danske EU-formandskab under overskriften EUmodstand 2012 - Danish Resistance to the Council of the European Union«, står der videre.

Falsk kalender
En kalender på den falske hjemmeside oplister møder i Folkebevægelsen mod EU samt dagbladet Arbejderen, og i forbindelse med et møde er der indsat navn og kontaktinformationer på en medarbejder, der i virkeligheden arbejder i Justitsministeriet.

Samtidig optræder en boks, hvor besøgende kan tilkendegive, at de ønsker en folkeafstemning om den finanspagt, der sætter grænser for underskuddet på EU-landenes budgetter, og som Danmark netop har tilsluttet sig.

LÆS MEREFinanspagt udløser ikke folkeafstemning i Danmark

»Den danske befolkning har aldrig sagt ja til euroen. Alligevel er EU ved at få magt over, hvilken økonomisk politik vi må føre i Danmark. Det er ikke rimeligt«, står der blandt andet.

Ministerium: Luk siden
Det er Udenrigsministeriet med Villy Søvndal (SF) i spidsen, der står for den officielle hjemmeside.

Ambassadør for public diplomacy Klaus A. Holm mener, at det er »lykkedes overordentligt godt med at kopiere formandskabets hjemmesidedesign og logo«.

»Der skal være plads til alle i EU-debatten, men vi opfordrer da til, at der spilles efter reglerne, og jeg går naturligvis ud fra, at de lukker siden«, siger han.

Ekspert: Brud på loven
Professor i IT-ret Søren Sandfeld Jakobsen fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet, der har haft lejlighed til at studere begge hjemmesider, mener, at der er sket et brud på ophavsretsloven.

»Det er et brud på paragraf nummer et. Design af hjemmesider i form af farvevalg, opsætning og så videre er klart beskyttet. Det er et værk, præcis som hvis du har lavet et smukt billede eller skrevet noget musik«, siger han.

Kommunister: Et spørgsmål om opmærksomhed
Hos Kommunistisk Parti forklarer presseansvarlig Karina Rohr Sørensen, at den falske hjemmeside skal gøre politikerne opmærksom på utilfredsheden med finanspagten.

Nå, men hvis der er nogen, der føler sig bestjålet, så er de velkommen til at rette henvendelse

Karina Rohr Sørensen

Hun erkender, at der er tale om et såkaldt »add bust eller spoof site« - en slags forfalsket kopi - men forklarer, at det er nødvendigt for at fremtvinge en debat.

Men berettiger det, at man stjæler?

»Stjæler og stjæler...«

Det siger en professor, at det er rimelig klart, at det gør I...?

»Nå, men hvis der er nogen, der føler sig bestjålet, så er de velkommen til at rette henvendelse, og så må vi se, om de er blevet det«.

Hvis Udenrigsministeriet ringer og siger, at I skal lægge hjemmesiden ned øjeblikkeligt, gør I så det?

»Hvis de henvender sig, må vi tage en dialog om, hvorfor de synes det, og hvordan det skal ske«, siger Karina Rohr Sørensen.

LÆS MEREDanmarks EU-formandskab har fået et logo

Danmark overtog EU-formandskabet ved årsskiftet og sidder frem til juli i spidsen for det såkaldte ministerråd, hvor alle medlemslandenes ministre koordinerer den fælles politik.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Samtale før døden En tidsrejse på Betty Nansen viser opgør med nazitiden

  Pluspris fra 100 kr. Alm. pris fra 160 kr. Køb
 • Nytår Det kunne være et billede fra Dallas, Texas. Der kunne være tale om en sen nat i The Lone Star State ? og en cowboy, som ikke lige kunne huske, hvor han havde parkeret sin hest.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 980 kr. Køb
 • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
 • Fortiden Oscar-vinderen Asghar Farhadi er tilbage med endnu et syleskarpt og universelt menneskeligt drama med thrillerelementer.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • Puslespil med lyd Sjovt og underholdende puslespil med lyd. Når brikken placeres korrekt kommer der en realistisk lyd, som afspejler den figur som brikken viser. Fås i 3 forskellige varianter.

  Pluspris 105 kr. Alm. pris 125 kr. Køb