Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Kommunister negler Søvndals hjemmeside

Officiel hjemmeside for EU-formandsskabet er forvandlet til EU-kritisk side.

Gem til liste

Kommunistisk Parti har lanceret en EU-kritisk hjemmeside, der til punkt og prikke bygger på samme layout som den officielle hjemmeside for det danske EU-formandskab.

I en pressemeddelelse på den falske hjemmeside udgiver kommunisterne sig for at være den danske regering, der ønsker at bruge formandskabet til at skabe debat mellem EU-kritikerne og tilhængerne.

»Derfor lancerer regeringen i dag en opsigtsvækkende ny kampagneside for det danske EU-formandskab under overskriften EUmodstand 2012 - Danish Resistance to the Council of the European Union«, står der videre.

Falsk kalender
En kalender på den falske hjemmeside oplister møder i Folkebevægelsen mod EU samt dagbladet Arbejderen, og i forbindelse med et møde er der indsat navn og kontaktinformationer på en medarbejder, der i virkeligheden arbejder i Justitsministeriet.

Samtidig optræder en boks, hvor besøgende kan tilkendegive, at de ønsker en folkeafstemning om den finanspagt, der sætter grænser for underskuddet på EU-landenes budgetter, og som Danmark netop har tilsluttet sig.

LÆS MEREFinanspagt udløser ikke folkeafstemning i Danmark

»Den danske befolkning har aldrig sagt ja til euroen. Alligevel er EU ved at få magt over, hvilken økonomisk politik vi må føre i Danmark. Det er ikke rimeligt«, står der blandt andet.

Ministerium: Luk siden
Det er Udenrigsministeriet med Villy Søvndal (SF) i spidsen, der står for den officielle hjemmeside.

Ambassadør for public diplomacy Klaus A. Holm mener, at det er »lykkedes overordentligt godt med at kopiere formandskabets hjemmesidedesign og logo«.

»Der skal være plads til alle i EU-debatten, men vi opfordrer da til, at der spilles efter reglerne, og jeg går naturligvis ud fra, at de lukker siden«, siger han.

Ekspert: Brud på loven
Professor i IT-ret Søren Sandfeld Jakobsen fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet, der har haft lejlighed til at studere begge hjemmesider, mener, at der er sket et brud på ophavsretsloven.

»Det er et brud på paragraf nummer et. Design af hjemmesider i form af farvevalg, opsætning og så videre er klart beskyttet. Det er et værk, præcis som hvis du har lavet et smukt billede eller skrevet noget musik«, siger han.

Kommunister: Et spørgsmål om opmærksomhed
Hos Kommunistisk Parti forklarer presseansvarlig Karina Rohr Sørensen, at den falske hjemmeside skal gøre politikerne opmærksom på utilfredsheden med finanspagten.

Nå, men hvis der er nogen, der føler sig bestjålet, så er de velkommen til at rette henvendelse

Karina Rohr Sørensen

Hun erkender, at der er tale om et såkaldt »add bust eller spoof site« - en slags forfalsket kopi - men forklarer, at det er nødvendigt for at fremtvinge en debat.

Men berettiger det, at man stjæler?

»Stjæler og stjæler...«

Det siger en professor, at det er rimelig klart, at det gør I...?

»Nå, men hvis der er nogen, der føler sig bestjålet, så er de velkommen til at rette henvendelse, og så må vi se, om de er blevet det«.

Hvis Udenrigsministeriet ringer og siger, at I skal lægge hjemmesiden ned øjeblikkeligt, gør I så det?

»Hvis de henvender sig, må vi tage en dialog om, hvorfor de synes det, og hvordan det skal ske«, siger Karina Rohr Sørensen.

LÆS MEREDanmarks EU-formandskab har fået et logo

Danmark overtog EU-formandskabet ved årsskiftet og sidder frem til juli i spidsen for det såkaldte ministerråd, hvor alle medlemslandenes ministre koordinerer den fælles politik.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb