Annonce
Annonce
Politik

Over 25.000 'synes godt om' voldsom Facebook-kritik af Vestager

Den radikale partiformands side fyldes med hårde ord som følge af partiets dagpenge-politik.

Annonce

Udtalelser om, at hun burde skamme sig, og at hun mangler menneskelig omsorg overgår landets økonomi- og indenrigsminister på hendes facebookside.

De mange kritiske, og til tider direkte hadske, indlæg handler om Margrethe Vestagers modvilje mod at ændre på de dagpengeregler, som træder i kraft ved årsskiftet. Blandt de mange kommentarer findes et skriftligt angreb, der har høstet godt 28.000 'likes'.

Indlægget er forfattet af en Flemming Keller og skoser den radikale »levebrødspolitiker« for at være et »arrogant og kynisk menneske«, som ikke har blik for, hvordan det danske samfund virkelig ser ud.

Ifølge tal fra organisationen for arbejdsløshedskasser AK Samvirke vil 2.400 personer miste retten til dagpenge, når de nye regler træder i kraft 1. januar 2013. Det samme vil ske for 1.000 personer hver måned året ud. De nye dagpengeregler, som halverer dagpengeperioden fra fire til to år skulle være trådt i kraft 1. juli i år, men det blev udsat et halvt år. På de radikales sommermøde i går nægtede Margrethe Vestager at udskyde reglerne yderligere.

Dagpengereformen bliver skyld i økonomisk ruin
Flemming Kellers kritik af Margrethe Vestager går på, at det vil have hårde økonomiske konsekvenser for de dagpengemodtagere, som mister retten til dagpenge næste år.

LÆS OGSÅRadikale genopliver håndtrykket til Barfoed

»Jeg håber at du kan sove godt, når du pr. 1 januar er skyld i at op til 2.500 mennesker pr. måned mister deres indtægt. Familier der oplever økonomisk ruin, tvangsaktioner og skilsmisser, fordi de er gift og den ene part mister retten til dagpenge«, skriver Flemming Keller.

Ved sommermødet i går gav Margrethe Vestager udtryk for, at hun ønsker at få de ledige i arbejde og ikke fastholde dem på dagpenge.

»Sådan er det jo«, lød Vestagers svar på, at dagpengeperioden i løbet af næste år udløber for flere tusind danskere.

LÆS OGSÅMinister vil tvinge bedre efteruddannelse igennem

Flemming Keller, som mener, vi nærmer os »amerikanske tilstande« i Danmark, mener ikke, at dagpengemodtagere vil komme i arbejde, hvis de mister deres indkomst.

»I den tid du har siddet i regeringen, har du ikke skabt et eneste nyt job, tværtimod. Dit virkelighedsfjerne verdensbillede bilder dig ind, at alle de 180.000 arbejdsløse her i landet er nogle dovne arbejdsskye elementer, der nok skal komme i arbejde bare man fjerne deres eksistens grundlag«, skriver Flemming Keller.

Mange roser indlægget
Flemming Keller får medhold fra mange andre facebookbrugere. Flere kommentarer roser indlægget både for indholdet og for at være godt skrevet. Flere mener, Margrethe Vestager burde skamme sig over dagpengereformen og en enkelt går så vist at kalde hende »den værste 'Quisling' der nogensinde har været i dansk politik«.

Indlægget blev lagt på facebook natten til tirsdag. For omkring en time siden kommenterede Margrethe Vestager selv på de mange hårde ord.

LÆS OGSÅEL kræver garanti for ledige: Enten arbejde eller dagpenge

»Det er hårdt at være uden job. Derfor har regeringen fra dag ét arbejdet for flere arbejdspladser nu og i årene fremover. Løsningen er ikke at fastholde mennesker på offentlig forsørgelse. Der er hver dag mennesker, som mister retten til dagpenge, for dagpengene er og har altid været for en begrænset periode«, skriver Margrethe Vestager.

Hun fortsætter:

»Netop derfor prioriterer vi, at der bliver skabt job. Regeringens ambition er klar: vi ønsker flere i arbejde - færre på forsørgelse. Derfor har regeringen gennemført og vil fortsat gennemføre initiativer og tiltag, der holder ledigheden så lav som mulig, øger beskæftigelsen og sikrer, at man kan få en relevant efteruddannelse, der sikrer ens kvalifikationer«

LÆS OGSÅSF er tilfreds selvom dagpengeperioden ikke bliver forlænget

Hendes svar på Flemming Kellers kritik havde efter en time fået fire 'likes'.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce