Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Oversigt: Se reaktionerne på finansloven

Se reaktionerne på regeringen og Enhedslistens finanslov.

Gem til liste

Dansk Metal

»Uddannelse af ledige blev beskåret voldsomt under VK-regeringen, og det var uheldigt. Øget uddannelse - også af de ledige - er en af de bedste måder vi kan forbedre vores produktivitet og konkurrenceevne«, siger forbundsformand Claus Jensen.

HK

»Det er overordentlig positivt, at der nu bliver taget yderligere skridt for at sikre langtidsledige mod at miste dagpengeretten«, siger formand Kim Simonsen og fortsætter:

»Men tiden frem til sommer 2013 skal bruges til at reformere hele dagpengesystemet og beskæftigelsespolitikken. Gør vi ikke det, vil vi stå med endnu et akut problem til den tid«.

Horesta

»Det får afgjort betydning for restauranterhvervet, at forligspartierne har valgt at afskaffe fedtafgiften og droppe indførelsen af sukkerafgiften«, siger administrerende direktør, Katia K. Østergaard.

»Men vi savner nogle tiltag, der er offensive og rummer potentiale til at skabe mere varig vækst og beskæftigelse«, fortsætter hun.

LO

»Vigtigst af alt er, at regeringen og Enhedslistens aftale bidrager til at øge væksten og hermed at skabe flere job til de arbejdsløse til næste år. Økonomien er fortsat stram, men aftalen er et skridt i den rigtige retning«, siger LO’s formand Harald Børsting.

FTF

»Aftalen sikrer et forsørgelsesgrundlag til ledige, der falder ud af dagpengesystemet, og det er vi glade for«, siger formand Bente Sorgenfrey og fortsætter:

»Men alle disse gode tiltag ophører jo allerede den 1. juli 2013, så det er helt afgørende at alle nu arbejder sammen så vi ikke risikere at mange i risikogruppen vil stå uden job og forsørgelse, når vi kommer frem til midten af 2013, herunder flere nyuddannede«.

Dansk Erhverv

»Selvom finanslovforliget indeholder en positiv tilbagerulning af eksisterende tåbelig lovgivning på en række områder, må man alligevel spørge, om alvoren i Danmarks økonomiske situation er gået op for forligspartierne«, siger administrerende direktør Jens Klarskov.

Gigtforeningen

»Man forsøger at foregive, at det er en finanslov med et socialt ansigt. Men i givet fald er man blind på det ene øje og lukker det andet«, siger Lene Witte og fortsætter:

»Regeringen og Enhedslisten har undladt at fjerne varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Heller ikke på anden måde har man gjort en indsats for de mennesker, der som følge af sygdom mister enhver indkomst«.

Dansk Arbejdsgiverforening

»Danmarks position er så udfordret, at det er en stor skuffelse, at regeringen og Folketinget har brugt tiden på delforlig, der på ingen måde skaber forudsætninger for fremtidens velstand og vækst«, siger administrerende direktør Jørn Neergaard Larsen.

»Bundlinjen er, at den samlede finanslov ikke forholder sig til, at danske virksomheder dag for dag mister markedsandele og at Danmark er ved at miste grebet om fremtidens værdiskabelse«.

Lægeforeningen

Lægeforeningen kritiserer, at der på finansloven for 2013 ikke er afsat tilstrækkelige midler til at styrke psykiatrien.

Formand Mads Koch Hansen siger:

»Hvis vi skal have rettet op på de mange års efterslæb, som det psykiatriske område har i forhold til det øvrige sundhedsvæsen, skal der penge på bordet. De 200 millioner kroner, som er afsat i økonomiaftalen for 2013, er langt fra nok«.

Finansrådet

»Det er positivt, at finansloven for næste år sigter mod strukturel balance i de offentlige finanser«, siger direktør i Finansrådet Jørgen A. Horwitz.

»Men vi havde gerne set, at der også var taget et større hensyn tilerhvervslivets konkurrencedygtighed, så der var skabt rum for mere vækst og flere arbejdspladser«, siger han.

Dansk Byggeri

Dansk Byggeri beklager dybt, at regeringen har fastholdt sin blinde modstand mod den såkaldte boligjobplan.

»Her havde vi job i hånden, en populær ordning, der nød bred anerkendelse - senest fra vismændene - som effektivt middel til at skabe job gennem blandt andet energiforbedringer af danskernes boliger«, siger administrerende direktør Lars Storr-Hansen.

PolitikenPlus
 • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

  Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb
 • Vugge til dukker Farvestrålende vugge til dukken. Sengen passer til dukker helt op til 40 cm., og leveres med dyne og pude. Vuggen er lavet af gode materialer og malet med slidstærk og giftfri maling.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Cykelløb 1937 Rundt og rundt og rundt cyklede de! Billedet af de tre ryttere i foroverbøjet fart er taget af en af Politikens helt store fotografer, Holger Damgaard.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.265 kr. Køb
 • Avisholder Få styr på aviserne med en we avisholder. Holderen er lavet i pulverlakeret stål, og måler 29 x 42 x 31 cm., så en Politiken passer perfekt i.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Ur, unisex *Bulbul er navnet på en fugl, en lille fugl med hanekam og et oppustet ego. På samme tid er det også navnet på nattergalen i persisk og indisk poesi.

  Pluspris 2.125 kr. Alm. pris 2.500 kr. Køb