Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Skattedirektør: Troels Lund Poulsen pressede departementschef

Skattedirektør undrede sig over, hvor pressen fik sine oplysninger fra.

Gem til liste
Lisbeth Rasmussen tegnet af Anne Marie Steen Petersen. - Foto: STEEN PETERSEN ANNE-MARIE

Lisbeth Rasmussen tegnet af Anne Marie Steen Petersen. - Foto: STEEN PETERSEN ANNE-MARIE

Forstå skattesagen på to minutter

Hvem lækkede Helle Thorning-Schmidts personlige skattepapirer? Og begik nogen i Skatteministeriet magtmisbrug for at belaste den daværende oppostionsleder?

Læs mere: Skattesagens to centrale spørgsmål

Interaktiv grafik: Tæt på hovedpersonerne i skattesagen

Dokumentation: Her er Skats afgørelse i Kinnocks sag

Før Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag blev afgjort i 2010, blev der lagt pres på departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft.

Presset kom fra skatteminister Troels Lund Poulsen, lyder det i dag fra skattedirektør Lisbeth Rasmussen, der er indkaldt som vidne i skattesagen, fordi hun stod i spidsen for behandlingen af skattesagen.

Allerede i sidste uge, da Lisbeth Rasmussen første gang blev udspurgt, afslørede hun, at Peter Loft var en presset mand. Det kom blandt andet til udtryk ved, at han stillede usædvanligt mange spørgsmål til Skat Københavns arbejde.

»Selvfølgelig har han en interesse i, at det hele foregår på en ordentlig måde, men det ændrer ikke ved, at det var klart, at der lå et pres på ham fra Troels Lunds side og det politiske«, lyder det fra Lisbeth Rasmussen.

Omtaler fortrolige oplysninger
Lisbeth Rasmussen forklarer, at hun til at begynde med ikke har nogle håndfaste beviser på, at ministeren presser Loft under sagsbehandlingen af skattesagen.

LÆS MEREKommer skattedirektør med nye afsløringer i dag?

Det var en fornemmelse, som vi havde

Lisbeth Rasmussen

For netop at undgå, at Troels Lund Poulsen får udleveret nogle dokumenter, sikrer Lisbeth Rasmussen sig særligt godt ved at skrive 'fortroligt' på papirer, der sendes til ministeriet, få dage før skatteafgørelsen ligger klar.

Notatet, som ministeriet vil have udleveret 13. september, omtaler en række fortrolige forhold om blandt andet Kinnocks boligforhold og personlige oplysninger, som Skat København ikke mener, at ministeren skal vide så præcist.

Ringer til ministeriet
Ud over at skrive 'fortroligt' på kuverten, ringer direktør for Skat København, Erling Andersen, til Skats produktionsdirektør, Steffen Normann Hansen, og gør opmærksom på, at departementschefen ikke må udlevere sagsmappen til ministeren.

Ifølge Lisbeth Rasmussen er Peter Loft ikke enig.

»Det bestyrker os i, at det kan blive mere åbent, end godt er«, siger Lisbeth Rasmussen.

LÆS OGSÅSkattedirektør angreb sin chef for at viderebringe homorygte

Sammen med Erling Andersen er hun bekymret for de oplysninger, hun læser i artikler i pressen. Artiklerne lægger sig meget tæt på virkeligheden, og Lisbeth Rasmussen har en følelse af, at pressen kan have oplysningerne fra skatteministeriet.

»Det var en fornemmelse, som vi havde«, siger Lisbeth Rasmussen.

PolitikenPlus
 • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb